Yaylada şölen gibi piknik 

Güncelleme Tarihi:

Yaylada şölen gibi piknik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 10:12

Yaylada şölen gibi piknik 

Haberin Devamı

Murat AYDIN/OLUR(Erzurum), (DHA)- ERZURUM'un Olur İlçesi'ne bağlı Ormanağzı Köyü'nün Soğuk Pınar'da düzenlediği piknik, şölen havası içinde geçti.
Asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanda gurbetten gelenlerle köylüler kısa sürede kaynaştı. Piknik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı piknikte çuval içinde yürüme yarışığnda kızlar, halat çekme yarışında erkekler olağanüstü çaba harcadı. Halk ozanlarının söylediği türkülere eşlik eden piknikçiler, davul- zurna eşliğinde gün boyu halay çekip doyasıya eğlendi.
Bursa Olur Ormanağzı Köyü Derneği Onursal Başkanı Selamettin Semiz daha sonra  'Sevdan Bir Başka' adlı şiirini okudu. Olur Ormanağzı Köyü Ankara Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Turgay Kurt de piknikte 10 öğrenciye burs sözü verdi. Piknik Şöleninde yapılan ağalık yırışı ise kıran kırana geçti. Açık artırmada 25 bin lira ile vermeyi taahhüt eden Gürdal Pala piknik ağası seçildi. Ormanağzı Köyü Muhtarı Aktürk, şöyle dedi:
"Bursa'da yaşayan Ormanağzı Köylülerin kurduğu dernek ile ortaklaşa düzenlediğimiz pikniğe büyük ilgi gösterildi. Gurbetteki köylülerimizle yaylada buluşmak çok etkileyiciydi. Hem hasret giderdiler hem de gönüllerince eğlendiler. Her şey çok güzel oldu. Kimi halay çekerken kimi de düzenlenen aktivitelerde yer aldı. Mangalın dışında 150 kiloluk çağ kebap tüketildi." 
Bursa Olur Ormanağzı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Aktürk, 2011 yılında Bursa'da kurdukları yardımlaşma ve dayanışma derneği sayesinde köyün kültürünü unutmama adına her yıl piknik düzenlediklerini bildirdi. Bu yıl altıncısını gerçekleştirdikleri pikniğin muhteşem geçtiğini söyleyen Başkan Aktürk, şöyle dedi:
"Köylülerimizle el ele vererek burada güzel bir piknik düzenledik. Köyümüzün her bir bireyi piknik şölenine destek verdi. Batı'nın kavurucu sıcaklarından uzaklaşıp, doğal klimalı yaylada eğlendik. Düzenlediğimiz piknik sayesinde stresi yaylaya bırakıp gideceğiz." 
    
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!