Yaşlılara turuncu Ankarakart

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılara turuncu Ankarakart
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 01:19

Beşkent’te, 60 yaş üstü vatandaşların kullanacağı turuncu renkteki serbest Ankarakartların, dağıtımı başta Kızılay Metro İstasyonu olmak üzere 6 merkezde başladı.

Haberin Devamı

Başkentli 60 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak için dağıtılan “yaşlı kartları”, EGO’nun akıllı kart sistemini uygulamaya koymasıyla birlikte bu yıldan itibaren turuncu renkteki serbest “Ankarakart”a dönüşüyor. EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu’nun verdiği bilgiye göre, turuncu renkteki serbest Ankarakartlar, 60 yaşını doldurup 61 yaşından gün alan ve Ankara’da ikamet eden vatandaşlara 75 TL karşılığı, 64 yaşını bitirip 65 yaşından gün alan ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde ikamet eden vatandaşlara da 5 TL karşılığında veriliyor. Tahiroğlu, “Serbest kartlarını alan 60-65 yaş arası kullanıcılar belediye otobüslerinden her gün 10.00 ile 16.00 ve 19.00 ile 24.00 saatleri arasında ücretsiz olarak yararlanacaklar. Hükümetimizin yaptığı yeni düzenlemeye göre ise 65 yaş üstü vatandaşlarımız Metro ve Ankaray da dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarına her saat ücretsiz binebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESKİ SİSTEM 6 AY DEVAM EDECEK

Serbest kartların her yıl kişisel başvuru karşılığında sürelerinin uzatılacağını belirten Tahiroğlu, mavi renkte basılan tam Ankarakartlara ilişkin ise şunları söyledi:
“Tam kartlarımız akıllı manyetik sistemin tam olarak devreye girmesiyle birlikte dağıtılmaya başlanacak. Tam kartlarda kişiselleştirme olmayacağı için Başkentliler bilet alır gibi büfeden, metrodan, gişeden, yani pek çok yerden kartlarını rahatlıkla alabilecek. Bir defaya mahsus 5 TL’ye alınacak kartlara istenilen miktarda para yüklenecek. Her kullanımda, UKOME tarafından belirlenen tarifeye göre geçerli olan taşıma ücreti, karttaki toplam para miktarından düşecek. 6 ay kadar bir süre eski sistem de devam edecek, eski biletler kullanılabilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!