Yaşlı hastalar için gitar çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı hastalar için gitar çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 12:41

Yaşlı hastalar için gitar çaldılar

Haberin Devamı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Servisi’nde tedavi gören hastalar ve yakınları, Yaşlılar Haftası’nda unutulmadı. Servis çalışılanlarının organize ettiği kutlamada hastalar için gitar çalan SBÜ Tepecik EAH Yöneticisi’ne şarkılarla eşlik eden çalışanlar hastalara keyifli bir gün yaşattı.

Özel bir etkinlik organize ederek Yaşlılar Haftası'nı kutlayan Tepecik Hastanesi Yönetimi ve Palyatif Bakım Servisi çalışanları 18- 24 Mart Yaşlılar Haftası’nda serviste tedavi gören yaşlı hastalara ve yakınlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Palyatif Bakım Sorumlusu Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Yasemin Kılıç Öztürk, şunları söyledi:

“Palyatif bakım, hasta ve yakınlarını, biyolojik, psikolojik, sosyal ve manevi açıdan destekleyerek yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen bir yaklaşımdır. Son zamanlarda 85-90 yaşlarında anne ve babalarının bakımını üstlenen genç yaşlı olarak kabul ettiğimiz 65-70 yaşındaki evlatlarının varlığı Yaşlılar Haftası'nda böyle bir etkinlik düzenlememizin, hasta yakınları açısından da gerekli olduğunu düşündürdü. Özellikle palyatif bakım ihtiyacı olan bireylere bakım veren yakınlarının bakım yükü nedeniyle evden çıkmakta zorlandıklarını ve sosyal izolasyon yaşadıklarını görmekteyiz. Hastane yönetimimizin de desteğiyle, amatör ruhla hazırladığımız mini konser vesilesiyle belki de yıllardır eğlenmeye ve kendi mutluluklarını düşünmeye fırsat bulamayan hasta ve hasta yakınlarımızın kendilerini özel hissettiklerini ifade etmeleri ve gözlerindeki sevinci görmek mutluluk verici. Ayrıca hayatında ilk kez pasta kestiğini ifade eden bir yaşlımızın heyecanını paylaşarak anılarını dinlemek paha biçilemezdi. Hastane ortamında onlara bambaşka duygular yaşatabildiğimizi hissetmek hepimizin motivasyonunu artırarak tüm yorgunluklarımızı unutmamızı sağladı."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!