Yasemin'ce







Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Güneş Kova Burcu’nda

Bu sene Şubat'ın 18'ine kadar sürecek olan Güneş'in Kova burcu'ndaki yolculuğu başlamış bulunuyor. Böylece Kova etkilerini güçlü olarak görmeye başlayabilirsiniz. Zaten merkür, Uranüs ve Neptün'ün Kova Burcu'nda dolaşıyor olması Kova'nın sembolize ettiği özelliklerin açığa çıkmasına neden oluyordu. Şimdi ise, çok daha belirgin hale geliyor. Tabii bu durum başta Kovalar olmak üzere bütün Hava burçlarının işine yarayacak. Ayrıca Ateş burçları olan Koç ve Yaylar da bu durumdan pek keyiflenecekler.

Diğer bir Ateş burcu olan Aslanlar'ı merak ediyor olabilirsiniz. Ancak, Aslan, Kova Burcu'nun karşıtı olduğu için bu durumdan biraz sert biçimde etkileneceğini belirtmem gerekiyor. Tabii bu güçlü etkileri nasıl kullanacakları tamamen Aslanlar'a kalmış bir durum.

Kovalar belki doğum günlerinde hafiften bir doğum sendromu yaşayabilirler. Fakat, genel olarak dostluklarınız güçlenecek ve bu seneye iyi başlayacaksınız.

Kova'nın en tipik özelliği olan ‘‘gelecek’’ kavramı bu devre içinde açık seçik ortaya çıkabilir. Peki, ‘‘gelecek’’ten ne anlıyoruz, bunu biraz inceleyelim;

Kova Burcu, merak eder. Hem de her şeyi... İnceler, çözümlemeye uğraşır. Ve mutlaka bilmek ister. Kovalar'ın bir kedi kadar meraklı olduklarını

söyleyebilirim.

Fakat, bir şeyi öğrendikten sonra o şeye karşı ilgisini kaybeder. Ve dikkatini yeni konulara yöneltir. (Aşk dahil her konuda!) Ancak, öğrenip bitirdiği şeyi ne zaman soracak olsanız size büyük bir şevk ve heyecanla anlatacaktır. Çünkü, öğrendiklerine ‘‘inanır’’ hatta Kovalar için şöyle diyebiliriz;

‘‘Sadece ve sadece kendi inceleyip öğrendiklerine inanır, başka bir şeye inanmaz.’’

Tabii bu arada öğrenilen, doğa yasaları veya bir motorun işleyiş mekanizması olabileceği gibi ‘‘insan’’ da olabilir. Özellikle de ulaşılmaz görünen, kimsenin aklına gelmeyen, hayal edilmeyen, herşey öğrenilmelidir.

Bir Kova görür, merak eder, inceler ve öğrenir. Tabii bunun sonucunda etrafında bulunan herkesten daha ileride bir düşünceye sahip olur. Açıkçası Kovalar bulundukları zamanın daima ilerisinde yaşarlar. Yani ‘‘gelecekte’’

Bir Kova için yeni bir şey yoktur. O çok daha önceden mutlaka düşünmüş, tesbit etmiş ve incelemiştir. Siz de şaşkınlıkla onu izlersiniz. Aslında onun kimseyi şaşırtmak gibi bir gayreti yoktur. Onun varlığı zaten şaşkınlık uyandırıcı bir şeydir. Tabii bu tanım Uranüs'ün yönettiği Kovalar için geçerli. Bir de Satürn'ün yönettiği Kovalar var ki, onlar insanı hayretler içinde bırakmazlar. Çok daha sakin, dingin ve düzenlidirler. Başkalarına acayip gelecek davranışlarda bulunmaz ve Uranüsyenler gibi tuhaf kılık kıyafetleriyle dikkat çekmezler. Fakat, sonuç olarak onlar da bir Kova'dır ve zamanın ötesine ulaşan zekalarıyla baktıkları anda kavrarlar. Anlayamadıkları zaman öylesine fütursuz ve direkt sorular sorarlar ki, ne olduğunu anlamaları sadece bir kaç dakikalarını alır. Tabii anladıkları anda da ilgilerini kaybedip sıkılırlar.

Satürnyen tipleri farklı kılan diğer özellik ise, sıkıntılarını belli etmeyecek kadar ağır başlı ve sükunetle izlemeyi sürdürecek sabıra sahip olmalarıdır. Uranüsyenlerden farklı olarak tutucu bir tarafları da vardır. Geleneklere ve inandıklarına bağlı bir tavır içinde davranırlar. Hoş gerçi Uranüsyen Kovalar da, fikirlerinin etrafında dönüp durabilir ve bu yüzden zihni kitlenebilir.

İster Satürn, ister Uranüs etkisinde olsun, bir Kova bulunduğu zamanın ilerisinde yaşar ve durduğu yere küçük, kısa inişler yapar. Tam o anda onları yakalamayı başarırsanız, onu çok garip bulabilirsiniz. Ve o da sizin anlaşılmaz nazarlarla baktığınızı sezinleyip çevresindekileri daha da tuhaf bulabilir. İşte o dakika hemen kaçmak isteyebilir. Kendi dünyasına çekilip araştırmalarına dalmak için dayanılmaz bir istek duyabilir ve yalnızlığı tercih edebilir.

Bir Kova'nın kendi dünyasına çekilmesi, bir Yengeç gibi değildir. Aklın sınırlarını zorlayan konulara balıklama dalsa bile o bir gerçekçidir. Bir Yengeç gibi hayallerden oluşturduğu dünyayı gerçekmiş gibi yaşamaz. Bulutların üstünde dolaşsa bile onun bulut olduğunu bilir.

İnatçı ve dediğim dedik davransa bile bir Kova asla önyargılı değildir. (Doğum haritasında başka bir etki yoksa) İncelemeden peşin hüküm vermez. Bizzat araştırır ve bir sonuca varır. İşte bundan sonra artık düşüncesi hiçbir şekilde değişmez. Şartlar ve ortam farklı davranmasına neden olabilir ve o da sıkıldığı için öyle davranabilir. Fakat, kafasındaki düşünce gene aynı kalır ve sonraki gün uygular. Çünkü bir Kova hemen karar vermez ve keskin zekasının süzgecinden geçirmeden tek bir adım bile atmaz.

Evrensel sevgiyle dolu Kovalar'ın tek tek insanları aynı güçle sevdikleri pek söylenemez. Herkes kardeşi olabilir! fakat, genelde insanların değişmesi gerektiğine inanır, Yasemin'ce...

Yazarın Tüm Yazıları