Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Merkür burç değiştiriyor

Aslında bugün Balıklar'ın 1999 yılını inceleyecektim. Ancak, Merkür'ün Yay burcundan çıkıp Oğlak burcuna girdiğini öncelikle bildirmem gerekiyor. Çünkü, Oğlak burcuna giren Merkür, Yay burcundaki özelliklerin dışında bir tavırlanışı işaret ediyor.

Bugünden itibaren çok daha dikkatli ve tedbirli olunacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu, hem bilimsel çalışmaları kolaylaştıracak, hem de son derece hareketli günler yaşanacağını gösteriyor.

Oğlak burcundaki Merkür, tutucu, gelenekçi, pratik ve gözlemci bir yapı verir. Tabii tutucu tarafını bir kenara bırakacak olursak son derece kıvrak ve kolay anlayan bir zeka verdiği kolayca anlaşılıyor. Fakat, önemli olan bu zekanın pratik olması. Böylece çözümler de en hızlı biçimde gelecek demektir. Tabii bu arada kusurların büyük bir başarıyla gizlendiğini ve eleştirilerin ortaya konulmayacağını da ilave etmek gerek. Yani düpedüz bir diplomat tavrıyla ilişkilerin kurulacağı, sorunların çözümleneceği söylenebilir.

Tabii ki, gökyüzünün bu hareketinden en fazla etkilenenler Oğlaklar... Merkür, ilişkilerinizi arttırırken yeni planlar ve kararlar almanıza da yardımcı olacak. Özellikle aile bireyleriyle aranızdaki ilişkilerin daha sıcak ve yoğun olacağını, sorunların çözümlenmek üzere size getirileceğini bilmenizde yarar var. Tabii bu arada gereğinden fazla sorumluluk yüklenmekten kaçınmalısınız.

Gökyüzünün bu konumundan olumlu etkilenen Boğa ve Başaklar için sosyal faaliyetlerin hızlanacağını söylemek mümkün. Özellikle Başaklar için bir rahatlama döneminin başladığını gösteriyor. Bu devre içinde ilişkiler ve evraklarda ortaya çıkan karışıklıklar ve sorunlar çözümlenecek. Hem iş hem de ilişkilerinizde kararlı olunacak.

Kritik konumda bulunan Yengeçler ise, zihinsel faaliyetlerinin hızlanmasıyla birlikte karmaşık düşünceler içine giriyorlar. Çünkü, zihinlerini susturmaları zor olacak. Çok çeşitli düşüncelerin birbirini kovaladığı, fikirden fikire hızlı sıçramaların meydana geldiği bu devre içinde yanlış anlamalar, yanlış değerlendirmeler ve insanların sizi yanlış anlamaları yüzünden karışıklıklar çıkabilir. Bu dönem karar vermek ve eski kararlardan vazgeçmek için pek uygun değil. Tabii bu arada aile bireyleri ve gençlerin sorunlarıyla uğraşmak mecburiyetinde kalmak da söz konusu... Evham, kuruntu, dalgınlık ve unutkanlıklar ortaya çıkabilir ve bütün bunlar pratik hayatınızı zorlaştırabilir. Düşüncelerinizin doğru olup olmadığını araştırmadan çevrenizdeki kişilere tepki göstermemeniz gerekiyor.

Olumsuz etkilenen Koç ve Teraziler için faturalar, evraklar ve iletişim kopukluklarından kaynaklanacak karışıklıklar söz konusu...

Ancak, Merkür'ün bu etkilerinin iki-üç günlük olduğunu hemen belirteyim. Çünkü, bu kez hızlı geçiş yapıyor ve bugün girdiği Oğlak burcundan ayın 26'sında çıkıyor. Bu nedenle hayatınızı güçlü biçimde etkileyecek değişikliklere ve karışıklıklara neden olmayacak, diyorum,

Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları