Yasemin'ce

Yasemni BORAN
Haberin Devamı

Akreplerin başka özellikleri

Yöneticisi: Mars

Elemanı : Su

Karakteri : Sabit

Uğurlu rengi: Yakut kırmızısı

Uğurlu sayısı: Beş

Uğurlu günü: Salı

Uğurlu taşı: Yakut

Anlaştığı burçlar: Yengeç, Balık, Oğlak, Başak

Zıt burcu: Boğa (Zıtlaşarak anlaşır)

Anlaşamadığı burçlar: Aslan, Kova

Akrep&Akrep: İki Akrep'in beraberliğinden daha ilginç bir şey olamaz. Aralarında müthiş bir çekim ve şiddetli bir aşk meydana gelebilir.

* * *

Ölü denizi hatırlatan durgun suların, göllerin hükmettiği Akrep burcu, insan vücudunda üreme organlarını sembolize eder. Yaratma, kaybolma, ölüm, yokluk, trajedi... İşte, Akrep tiplerinin hayat kaderlerini çizen unsurlar!

Birinci Dünya Savaşı sırasında yaralanmasından başlayıp askeri ve siyasi hayatı boyunca sürekli ölüm tehlikesiyle burun buruna gelmiş olan eski Fransız Cumhurbaşkanı De Gaulle, en fazla suikast tehdidi ile karşılaşmış devlet adamıdır.

De Gaulle, kendisine karşı yapılan başarısız bir süikast girişiminden sonra ‘‘Bu beyler iyi ateş etmesini bilmiyorlar!’’ der. Bu tam bir Akrep'çe ifadedir.

Akrep tipleri genel olarak tehlikeli, esrarlı ve dramatik durumlardan bir nevi zevk duyar. Kötü etkiler altında doğmuş olan Akrepler'de hayatın saçmalığı, yaşamanın manasızlığı, yokluk, ölüm, belirsiz sıkıntı, suçluluk, korku hisleri, saplantılar ve sapık temayüller görülür. Tabii bu özelliklerin hepsi birden bir kişide ortaya çıkmaz. Fakat, çok nadir olarak tüm bu sıralanan özelliklerin hepsinin birden görüldüğü tiplere de rastlanır. Ancak, Akrep tipleri bu vasıfların herhangi birini kısmen de olsa taşır.

Dışa dönük Akrepler ise, hayatın dram yönünü başarıyla temsil ederler. Tabii bütün bunlar sert etkiler altında doğmuş Akrepler için geçerlidir. Ancak, etkilerin niteliği olumlu olsa bile esrarengiz olaylar ve gizlilik gerektiren durumlar Akrepler için son derece çekicidir.

İster kadın ister erkek olsun Akrep tipleri, üstlendikleri bir işi, inandıkları bir vazifeyi ucunda ölüm olsa bile yaparlar. Kendilerine uygulanacak şiddet metodları, mücadele arzularını kamçılamaktan başka bir işe yaramaz.

Hayatın karanlık ve korku veren yönlerini tanımak (Doğum anında farklı bir etki yoksa) ölüm tehlikesiyle karşılaşma pahasına bile olsa Akrep tiplerine çekici gelir, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları