Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Türkiye'nin doğum günü

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum günü. Ve ben bugün Türkiye'nin doğum haritasını inceleyip önümüzdeki günlerde ne çeşit etkiler aldığını merak ediyorum ve pek çok kişinin de bunu merak ettiğini düşünüyorum.

Astroloji sadece bireylerde değil, ülkeler, kitleler üzerinde de etkili. Kitlesel etkileri incelerken daha çok Ay ve Güneş tutulmalarına öncelik verilir. Doğum anındaki etkileri ve bunlara hangi gezegenlerin geçiş yaptığını incelemek, olayları öngörmeye yardımcı olabilmektedir. Astrolojik açıdan Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum anında aldığı etkileri kısaca şöyle sıralayabilirim;

Güneş, 5 derece Akrep burcunda durduğu için burcu Akrep. Yükselen burcu ise Yengeç. Üstelik yükselen burç, birinci evde duran Pluton'dan çok kuvvetli etkiler almakta ve beşinci evde duran Güneş'le iyi bir bakış açısı oluşturmakta.

Doğum anındaki etkiler, ülkenin karakteristik yapısı hakkında fikir verdiği için hem Güneş, hem de yükselen burcun bulunduğu burçlar çok önemli oluyor. Tabii burada Ay'ın bulunduğu konumu da unutmamak gerek.

Türkiye açısından baktığımız zaman Güneş ve yükselenin su grubu burçlarda durduğunu görüyoruz. Üstelik ay da İkizler burcunun son derecesinde yani Yengeç burcuna bir dakika kala duruyor. Ve Ay da sudan çok büyük bir etki alıyor. Suyun sezgiselliği, hassasiyeti ve gizemliliğine sahip. Üstelik Yengeç gibi davranan bir Akrep özelliği açığa çıkıyor, yükselenden dolayı. Bu demektir ki, hükmeden ve şevkat gösteren bir yapı ortaya koyabilir. Gücünü gizleyen, yüksek potansiyelli bir enerji de açıkça görülüyor. Satürn etkisiyle bu enerjiyi dizginleyip disipline ettiğini hemen belirtmekte yarar var. Zaten suyun tabiatına uygun bir biçimde de gizlilik ve gizlemek merakı var.

75. yılında Türkiye'nin beşinci evde duran Güneş'i sekizinci evde bulunan Kova burcuna giriyor. Yani bugünden itibaren mevcut değerlerine sahip çıkmaya başlayacak. Hem de alışılmışın dışında bir tavır ve yaratıcılık ortaya koyarak.

Gizli-kapaklı pek çok şeyin su üzerine çıkması beklenebilir. Zaten bir süredir Güneş, Uranüs'ten aldığı sert etkiyle beklenmedik olayların açığa çıkmasına neden oluyordu. Şimdi bu etkinin çok daha güçlü olacağını söyleyebilirim. Bu durumun bir süre daha devam edeceği fakat, yepyeni bir bakış açısı kazanarak son derece ilginç bir çıkış yapacağını da ilave etmeliyim. Şu sıralar, Jüpiter'in hayatı sorgulayan ve olumlu, olumsuz ne varsa tüm etkileri büyüten özelliği Türkiye adına son derece olumlu olacak gibi gözüküyor. Gökyüzü tepe noktasının Balık burcunda durduğunu düşünecek olursak, Jüpiter'in güçlü etkileri şan ve şeref kazandıracak demektir.



Yazarın Tüm Yazıları