Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Güneş yengeç burcunda

Yöneticisi : Ay

Elemanı : Su

Karakteri : Öncü

Uğurlu rengi : Gümüş rengi, gülpembe

Uğurlu sayısı : 4

Uğurlu günü : Pazartesi

Uğurlu taşı : İnci (Gümüşle birlikte kullanılırsa daha etkileyici olur)

Anlaştığı burçlar: Akrep, Balık, Boğa, Başak

Zıt Burcu : Oğlak (Aralarında elektrikli bir çekim olur)

Anlaşamadığı burçlar: Koç, Terazi

Evcil olmalarıyla tanınan Yengeç'lerin son derece duyarlı, hassas, alıngan, vesveseci bir tarafları vardır.

Aile köklerine ve geleneklere bağlı, yürekleri sevgiyle dolu ve iyi niyetli bir tutum içinde bulunan Yengeç tipleri evlerinin düzeni için hiçbir özveriden kaçınmazlar.

Evlerinde konuk ağırlamaktan çok hoşlanır, içlerinden geldiği gibi davranırlar. Sezgileri genel olarak son derece güçlüdür ve kendileri de bunun farkındadırlar. Bu nedenle içlerinden gelen sese kulak verir ve sezgilerinin doğrultusunda hareket ederler. Çoğu kez de yanılmazlar.

Sezgisel yeteneklerini zor durumda kaldıkları zaman kullanarak sorunun temeline inebilir, en zor problemleri bile çözümleyebilirler. Özellikle gerçeklerin farkında olan ve gerçek dünya ile düş dünyaları arasında denge kurabilmiş olanların başarı şansı çok yüksektir. Çünkü, zodyağın hayal gücü en fazla gelişmiş burcu Yengeç'tir.

İÇİNE KAPANMASI TEHLİKELİ

Böylesine güçlü bir hayal gücüne sahip olmak kişiyi yaratıcı yapabileceği gibi tamamen gerçeklerden uzaklaşmasına da neden olabilir. Özellikle içine kapanık Yengeç tipleri zorluklarla karşılaştıkları zaman mücadele etmek yerine tıpkı bir yengeç gibi kendi kabukları içine çekilebilir ve yarattıkları dünyada gerçeklerden tamamen uzak yaşayabilirler.

Hayaller, sezgiler ve rüyalar aleminin gerçek bir savaşçısı olabilen Yengeç'ler kendi yarattıkları dünyayı çevrelerinde bulunanlara öyle bir savunur ki, siz bile düşüncelerinizi değiştirebilirsiniz. Hatta gerçekleriniz şaşabilir... Fakat, çoğu zaman insanların kendilerini anlamadıklarını düşünerek içlerine kapanırlar...

Yengeç'ler bu özelliklerinin fazla ya da az olmasına göre üçe ayrılırlar.

Birinci tip, sosyal ilişkileri zayıf, içine kapanık Yengeçler. İkinci tip, dışa dönük, sosyal faaliyetler açısından son derece hareketli Yengeç'ler. Bir de karışık tipler vardır. Yani sosyal faaliyetler açısından çok hareketli oldukları halde aynı zamanda kendi dünyasında yaşayan tipler...






 








Yazarın Tüm Yazıları