‘YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ’NİN MÜZESİ!

Kütahya'da olduğu kadar ülke ve dünya çapında da eserleriyle ün yapan Çini ustası Sıtkı Olçar’ın eserleri Kütahya’da, ‘Çini Müzesi’nde sanatseverlere sunulacak.

Haberin Devamı

Hayattayken UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülünü alan ve 2010 yılında hayata veda eden, Kütahya'da olduğu kadar ülke ve dünya çapında da eserleriyle bilinen Sıtkı Olçar için Belediye Meclisi'nden çıkan kararın ardından 'Çini Müzesi' oluşturulmasına karar verildi.

Kütahya'nın tarihi dokusuna yakışır bir konakta açılması planlanan müzede, Sıtkı Olçar’ın özel koleksiyonlarından kişisel eşyalarına kadar birçok eserin sergilenecek.

Kütahya’da ‘Sıtkı’ atölyesinde bir araya geldiğimiz Sıtkı Usta’nın kızı Nida Olçar’la; çinileri, babasını, eserlerini, dünyanın dört bir yanından babasının yaptığı çinileri almaya gelenleri ve tam o gün aldığı müzenin açılacağı haberini konuşuyoruz.

Nida, sohbetimiz sırasında, oluşturulacak müzede Sıtkı Ustanın sadece çinilerinin, eserlerinin olduğu bir müze olmayacağını, bu müzede ayrıca Sıtkı Usta'nın bütün yaşamını sergilenecek olan Usta'ya ait çakı koleksiyonundan tutun da özel koleksiyonlarına, özel kişisel eşyalarına kadar, yazıların ve resimlerin olacağı bir müze olacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

Hazırlıkları ve çalışmaları süren ‘Çini Müzesi’ Ekim – Kasım 2013 tarihinde açılacak ve sanatseverlerle buluşacak.

‘YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ’NİN MÜZESİ

Yazarın Tüm Yazıları