Yaşasın denim özgürlüğü!

Yaz geliyor, jean modası da atağa kalkıyor. Hangi modeller ‘out’ hangi kesimler revaçta, hangi renkler favori? İşte denim trendine dair bilmeniz gerekenler

Haberin Devamı

Jean özgürlüktür, jean rahatlıktır, jean pratiktir. Özellikle giyinme işini bir çırpıda halletmeyi seven, ‘üzerime bir şey geçireyim, bitsin bu çile’ kafasında olan erkeklerin gözdesidir. Rahatına düşkün Türk erkeği ise ayrıca düşkündür denim pantolon giymeye. Yani sadece bir moda akımından bahsetmiyoruz jean derken, bir yaşam biçiminden bahsediyoruz. Ve yine bir yaz sezonu, denim oldukça iddialı geliyor. Kadın erkek hızlı yaşayan pratik şehirli insanın dolabı, denim kumaştan geçilmeyecek gibi duruyor.
-‘Denim on denim’ trendini hatırlayın, o da hâlâ devam ediyor. Artık denim kumaştan takım elbiseler, ceketler de var. Jean pantolonların çeşitliği yanında, denim gömlek ve tam da sezonu olan denim ceketler var sırada. Denim kravat, yelek ve papyon hatta denim kumaş sneaker’lar da söz konusu.
-Bu sezon jean pantolonda ‘Skinny’ dar paça jeanlere aynen devam. Mokasenlerle, renkli çorapları göstererek denemelisiniz. Cesareti olanlar için yeni sezonun iddialı birliktelikleri bunlar. Skinny jeanleri hakikaten skinny bacaklarınız varsa giyin.
-Diğer revaçta olan klasik ama garanti model ise ‘boru paçalar’. Özellikle paçaları dışa kıvırarak giyin. Bilekli botlarla, postallarla asi şekilde kombinleniyor.
-Renk modasını da unutmayın. Mavinin her tonu başta açık yeşil pudra renkleri ve beyaz Jean bu yaz olmazsa olmaz. Ağartılmış olanlarsokak stili dediğimiz fazla casual bir görüntü verecektir. Özensiz gözükebilir, yerine göre giyin. Yırtık jeanler ise yine in.
-Jean gömlek, bu sezon gömleklerin en güzeli. Jean gömlek geçen sezon hemen hemen tüm erkek imaj çekimlerinde kullanıldı. Bu sezon da geçerliliğini koruyor. Kumaş koton pantolonlar ve bermudalarla kombinleniyor.
-Bu sezon jean’i jean’le takımlamayı deneyin, ince hırkaları tişörtlerin üzerine atın. Jean gömleklerin inceleri ‘chambray’ denilen bir kumaştan yapılıyor. Denim kumaş çok kalın geliyorsa bu ‘chambray’ gömleklerden alın.
-Jean ceketlerinizi sakladığınız yerden çıkarın. Jean ceket kadar sezonluk rahat bir ürün olamaz. Her ana uyan, her türlü materyalle uyum sağlayan, serin sonbahar akşamları çaba göstermeden şıklık sağlayan bir parça. Siz trençkot erkeği değilseniz denim ceket erkeği olabilirsiniz. Jean pantolonla bile birlikte kullanabilirsiniz. İçine tişört, bisiklet yaka trikolar, atletler, mavi gömlekler giyin. Mavi jean ceketin altındaki jean pantolonunuz da mavi olsun.
Mavi, Tween, G star, Diesel, Levi’s , İndustrie Denim, Jack and Jones, H&M, Mango He, Colins, Tommy Hilfiger, U.S Polo Assn, Dkny jeans, Boyner, Koton, Blender, Armani jeans, V2K yeni jean koleksiyonlarıyla sizleri bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları