Yaşar Topluluğu 2016 Sürdürülebilirlik Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Topluluğu 2016 Sürdürülebilirlik Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 16:41

Yaşar Topluluğu 2016 Sürdürülebilirlik Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

YAŞAR Topluluğu'nun ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarıyla sürdürülebilirliğe verdiği önemin göstergesi olarak düzenlenen “Sürdürülebilirlik Yarışması 2016" sonuçlandı. Sürdürülebilirliğe katkı sağlayan projelerin ödüllendirildiği yarışmaya, Yaşar Topluluğu şirketleri toplam 19 proje ile başvurdu, yarışma kriterlerine göre değerlendirilen projelerden 8'i ödüle layık görüldü.

Topluluğun kurumsal değerlerinin yaşatılmasına yönelik çalışmaları ödüllendirmeyi, bu çalışmaların Topluluk içinde örnek teşkil etmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamayı, çalışanlarda sürdürülebilirlik anlayışının gelişimini hedefleyen Sürdürülebilirlik Yarışması yeni adıyla ilk kez düzenlendi. Sürdürülebilirlik Yarışması jürisinde, Yaşar Topluluğu yöneticilerinin yanı sıra ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Argüden Yönetişim Akademisi kurucusu Yılmaz Argüden ile Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı kurucusu Serra Titiz de yer aldı. Yarışma kapsamında Yaşar Topluluğu'nun sürdürülebilirlik anlayışına katkı sağlayan projeler değerlendirildi. Değerlendirme sonunda “Dereceye Giren 3ö, “Tematik Ödüle Hak Kazanan 3ö ve “Jüri Özel Ödülüö alan projeler ödül almaya hak kazandı. Ödül almaya hak kazanan projeler, Çeşme Altın Yunus Otel'de düzenlenen Sürdürülebilirlik Yarışması 2016 Ödül Töreni'nde açıklandı. Dereceye giren 3 Proje; “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerdeö Projesi ile Pınar Enstitüsü, “Ağır Hizmet Sektörüne Yönelik Su Bazlı Boya Sistemleri" Projesi ile Dyo Boya Fabrikaları, “Aseton Geri Kazanım" Projesi ile yine Dyo Boya Fabrikaları oldu. “Çevresel Sürdürülebilirliğe En Fazla Katkıda Bulunan Proje", “Sosyal Sürdürülebilirliğe En Fazla Katkıda Bulunan Proje" ve “En Özgün Proje" olarak belirlenen Tematik Ödüller'de ise; “Çevre Dostu Su Bazlı Metal Yüzey Astarı" Projesi ile çevresel sürdürülebilirliğe en fazla katkıda bulunan proje ödülünü Dyo Boya Fabrikaları, “Farklıyız, Farkındayız" Projesi ile Sosyal Sürdürülebilirliğe En Fazla Katkıda Bulunan Proje ödülünü ise Yaşar Holding'in 7 farklı şirketinden oluşan proje ekibi aldı. Yaşar Holding ve YABİM (Yaşar Bilgi İşlem) ortaklığında yürütülen “BFCö Projesi ise “En Özgün Projeö ödülünü almaya hak kazandı. 2016 Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen proje ise “Pınar Yoğurt Saksıö Projesi ve “İklimlendirme ve Hat Redizaynı ile Operasyonel Verimlilik Artışı" ile Pınar Süt oldu.

Ekiplerin büyük heyecan yaşadığı törende konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar; “Bu yıl 71. Kuruluş Yıldönümümüzün ana teması “Sürdürülebilirlikö. 71 yılın özetini bu tema ile anlatmak istedik. Sürdürülebilirlik bir yaşam biçimi haline geldiğinde dünya için, ülke için, kurum için, aile için, çocuklarımız için ve geleceğimiz için bırakabileceğimiz en önemli alışkanlık haline gelecek. Dünyamızın geleceği açısından kaynakların verimli, gelecek nesillere yetecek şekilde kullanımı çok önemli. Eminim ki, yaratıcı toplumlar, yaratıcı kurumlar önümüzdeki yüzyılda rekabet ve globalleşme açısından çok daha güçlü olacaklar. Bu çalışmalarda, yarışmada emeği geçen, ödül alan almayan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Sürdürülebilir bir yaşam için Yaşar Topluluğu olarak elele verecek, daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!