Yaşam savaşının ortasında zorlu eğitim

Güncelleme Tarihi:

Yaşam savaşının ortasında zorlu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 01:08

Ankara’da yaşam savaşlarını sürdüren Suriyeli mültecilerin barınma ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarının yanı sıra en büyük sorunlarından biri de eğitim.

Haberin Devamı

Suriye’deki iç savaştan kaçıp, Ankara’ya sığınan ve sayıları 30 bini bulan Suriyeli mülteciler, hayat mücadelelerini zor şartlar altında sürdürüyor.
Ankara’da en kalabalık Suriyeli nüfusun barındığı Önder Mahallesi’nde bir grup Suriyeli, hayırseverlerin desteğiyle kiralanan küçük binada minik Suriyelilere eğitim desteği veriyor. Suriyelilerin kurduğu eğitim merkezi, hayırseverlerden bulduğu 50’şer liralık burslarla çocuklara destek olmaya çalışıyor.
Özge Elif KIZIL/AA

YARI ZAMANLI SİSTEME GEÇİLMİŞTİ

Öte yandan, Suriyeli mültecilerin ‘eğitim’ problemini gidermek amacıyla daha önce Yabancılara Yönelik Eğitim Öğretim Hizmetleri Genelgesi kapsamında, Suriyeli çocukların eğitime erişimleri ve eğitim öğretim hizmetlerinden yararlandırılmaları amacıyla 120’ye yakın geçici eğitim merkezi oluşturulmuştu. Ankara’nın yanı sıra Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa’daki toplam 20 okul, yarı zamanlı olarak bu merkezlere tahsis edilmiş ve 20 okulda uygulanan sabahçı-öğlenci sistemiyle binlerce Suriyeli çocuk eğitim hizmetlerinden yararlanmaya başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!