Yasak yok kontrol var

Güncelleme Tarihi:

Yasak yok kontrol var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 14:08

Ankara’da yılbaşı kutlamaları için güvenlik tedbirleri belli oldu. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ile Bahçeli 7. Cadde, Tunalı Hilmi Caddesi araç trafiğine kapatılacak, yayalar bu bölgelere üstleri arandıktan sonra girebilecek.

Haberin Devamı

Başkent’te yılbaşı kutlamalarının yapılacağı 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nın etrafındaki bulvarlar araç trafiğine kapatılacak, 2018’i karşılamak için meydana gelen vatandaşlar kontrol noktalarından geçiş yapacak. Ankara Valisi Ercan Topaca, yılbaşı gecesi Ankara’da alınacak tedbirlerle ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Kutlamaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için bazı bölgelere, caddelere girişler kontrollü bir şekilde yapılacak. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na pazar akşamı saat 20.00’den itibaren kontrollü giriş sağlanacak. Vatandaşlarımızın kutlamalarını güvenlik içinde yapmaları için steril alan oluşturacağız. Herkes bölgeye aranarak alınacak.

BAHÇELİ 7’YE ARAÇ GİRİŞİ YOK

Bahçelievler 7. Cadde’ye araç girişi olmayacak, yan yollar dahil olmak üzere bütün girişler kapatılacak, yayalar da kontrollü bir şekilde caddeye girecek. Tunalı Hilmi Caddesi, Bestekar Sokak, Filistin Caddesi’nin tamamı ile Tunus Caddesi’nin bir kısmı araç trafiğine kapatılacak. Ankara’nın 5 girişi ve bağlı bir çok yolda cumartesi sabah 08.00’den itibaren yoğunlaştırılmış arama ve yol kontrol çalışmaları devam edecek. 26 alışveriş merkezinde özel güvenlik personelinin yaptığı kontrole ilave olarak polislerimiz de yardımcı olacak. Havaalanı, Yüksek Hızlı Tren Garı, metro, AŞTİ ve diğer terminallerde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde de tedbirlerimiz olacak. Eğlence mekanlarında özel güvenlik personelinin yanı sıra polis de ilave güvenlik tedbirleri alacak, yılbaşı gecesi gıda denetimleri sürecek.

Haberin Devamı

9 BİN 744 GÖREVLİ ÇALIŞACAK

7 bin 344 polis ve 2 bin 400 jandarma ile Ankara genelinde 9 bin 744 görevlimiz tedbir alacak. Vatandaşlarımızın şüpheli bir durumla karşılaşacakları zaman süratle 112’yi aramak suretiyle güvenlik birimlerine ihbar yapmalarını istiyoruz. Basit bazı durumlardan önemli olayların çözüldüğünü biliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!