Yaş ilerledikçe kanser riski artıyor - Yeniden

Güncelleme Tarihi:

Yaş ilerledikçe kanser riski artıyor - Yeniden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 17:54

Yaş ilerledikçe kanser riski artıyor - Yeniden

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - DRN Ajans&PR tarafından düzenlenen 'Cumartesi Kahvaltıları'nın bu haftaki konuğu OFM Hastanesi Jinekoloji Uzm. Op. Dr. Derya Aksu, kadınlarda sıklıkla görülen kanser türleri ve HIV hakkında açıklamada bulundu.



Akra Barut Otel'de gerçekleştirien buluşmanın konuğu Jinekoloji Uzm. Op. Dr. Derya Aksu, kadın katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Kadınların 6 ayda bir uzman bir doktora muayene olması gerektiğini belirten Aksu, kadın doğum kontrollerinde teşhis ve tanı aşamasında ultrason ve histeroskopinin etkin bir yöntem olduğuna dikkat çekti.



Oldukça yaygın olan HIV virüsünün özellikle orta yaş kadınlarda daha çok ortaya çıktığına dikkat çeken Aksu, “Böyle bir virüs varsa panik yapmaya gerek yok. 'Bugün virüs kaptık yarın öleceğiz' diye de bir şey yok. Kanserin 5 değişik evresi var. Bu evrelerin her aşamasında kendi kendini yok edebilir ya da çoğalabilir. Bu konuda alınması gereken önlemlerin başında ise HIV virüsü aşısı geliyor. Hem kız hem erkek çocuklara genç yaşta bu aşıları yaptırın, ileriki dönemlerde her iki taraf açısından da tedbirinizi almış olursunuz" diye konuştu.



YAŞ İLERLEDİKÇE KANSER RİSKİ ARTIYOR



Vücutta bulunan her virüslü hücrenin kanser olmadığını aktaran Aksu, “Bunun yanı sıra 5 genetik yapıdan birinde kanser varsa bile kişi risk altındadır. Yaş faktörü de göz önüne alındığında diğer kanser türlerine yakalanma olasılığı ortaya çıkar. Yapılan araştırmalar sonucunda her 10 kadından 8'i rahim kanseri ya da riski taşımakta" dedi.



CİLT KANSERİ RİSKİ



Kadınlar için riskli kanser türlerinden birinin de cilt kanseri olduğuna dikkat çeken Aksu, cilt kanserinin özellikle ayak tabanından başladığı ve ilk belirtilerin burada ortaya çıktığını belirterek, “Ayakaltındaki bazı benler ve lekeler, kılcal darlarda belirginlikler kanser belirtisi olabilir. Bu belirtileri fark ettiğiniz anda doktorunuza başvurun" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!