Yarışma öncesi seks yapılabilir

Güncelleme Tarihi:

Yarışma öncesi seks yapılabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Naim Süleymanoğlu, 1.55 m boyunda, 78 cm eninde, 62 kg ağırlığında, 8 kez Dünya, 3 kez Olimpiyat Şampiyonu olan 33 yaşında TC vatandaşı bir sporcu. Bütün dünya gibi Türkiye de ona ‘‘Cep Herkülü’’ der ama, bazı eklemelerle birlikte. Kimileri Naim'e ‘‘Olağanüstü çapkın’’ der; kimilerine göre ‘‘Dişi sineği kaçırmaz’’; kimileri içinse ‘‘Her gece barda, gönlü hovarda’’dır. Son Sidney Olimpiyatları'nda bırakın şampiyon olmayı, halteri arkasına düşürme nedenin bu olduğu rivayet edilir. ‘‘Şampiyonlar Şampiyonu’’ Naim'le Swissotel'in dünya l'incisi seçilen ünlü Japon restoranı Miyako'da buluştuk. Bizim sevimli spor yazarı Celal Demirbilek Naim'in Japonlara çok özel tutkusu olduğunu söylemişti de, onun için. Hatta bir Japon çocuğu evlat edinmeyi bile istermiş Naim. Miyako'dan içeri girdik ki masamız Japon yemekleriyle özenle donatılmış. Sinan'ın deyişiyle bütün Japonya taşınmış sanki. Meğer Cep Herkül'ünün Japon tutkusu Swissotel Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Albert Hofmann dostumuzun kulağına kadar gitmiş. Ve elbette yan masamızda oturan Halkla İlişkiler'in dünyaca ünlü imparatoriçesi Betül Mardin'nin de. Haydi siz de buyurun soframıza, amacımız sohbet, yemek içmek bahane.

Rekorumu ben bile kıramam

- Atina'daki Dünya Şampiyonası'nda Federasyon Başkanı rahmetli Arif Nusret Say'a ‘‘Ağabey, ben burada rekor kırmak zorundayım. Kızlarla, gece hayatına çıktığımı söyleyip tükendiğim yazılıyor’’ dedim. Halbuki bunları yazanlar da biliyorlardı ki, 342.5 kiloluk rekorumu kendim bile kıramam. Sırf bunun için 192.5 kiloyu denemeye karar verdim. Başkan ‘‘Yapma oğlum sakatlanırsın, sen bize çok lazımsın’’ dedi. Müsabaka bitmiş, ben yine Dünya Şampiyonu olmuştum. 15 kilo birden artırarak girdim halterin altına. Yapılır mı bu, benimki cahillik. Bunu, benim için ‘‘Tükendi, gece hayatına daldı’’ diye yalan yazmasınlar diye yaptım. O ağırlığın altına girmek bana 1.5 seneye maloldu, belimden sakatlandım. Buna rağmen bazıları ‘‘Yasemin Evcim'in altından kalkamadı, Yasemin için belini kırdı’’ diye yazdı. Gittim Barcelona'ya, yine Olimpiyat Şampiyonu oldum, 30 kilo da fark attım. Artık geceleri çıkmıyorum, 23.00'den sonra dışarda göremezsin beni.

Gece çıkmasaydım bana homo derlerdi

Sidney'deki başarısızlığın altında nelerin yattığını anlatmalıydı ilk önce. Gece hayatı, kadın tutkusu mu onu bugünlere getirmişti?

- Yener ağabey, ben 33 yaşında bir adamım. Canım istediğimde kız arkadaşımla bir yerde eğlenir, sonra da evime dönerim. Bulgaristan'dayken de restorana, tiyatroya giderdik. Ben sosyal hayatı buraya geldikten sonra öğrenmiş değilim ki. İlk geldiğimde 23 yaşında bir genç olarak bir yere gidip kız arkadaşımla bir şeyler yiyip, içmesem, sohbet etmesem, benim için ya ‘‘Yobaz’’ ya da ‘‘Homo‘‘ diyeceklerdi. İlle bir şey yapıştırılacak yani. 1988 yılında Olimpiyat Şampiyonu olduğumda, Türkiye 20 yıl aradan sonra ilk defa altın madalya aldı. 21 yaşında çok zor bir şey gerçekleştirmiştim, halteri öptüm, bırakmaya karar verdim. Turgut Özal beni çağırdı, bana ‘‘Oğlum, sen bu ateşi tutuşturdun. Biraz daha alevlensin, ondan sonra bırakırsın, şimdi devam et’’ dedi. Bunun üzerine ben tekrar haltere başladım. Derece 342.5 kilo, 60 kiloda yarışmışım. Kendi kilomun üç katının 10 kilo üstünde, 190 kilo kaldırmışım. O rekor şu ana kadar kırılamadı, kırılamaz, tarihe geçti.

Türk hocalar seksi yasaklıyor

Sporcuya seks yasak diye bir şey yok, Yener ağabey. Bulgaristan'dayken hocalarımız hiçbir zaman bizim önümüze böyle bir engel koymadı. Bence hayatında hiç seks yapmayan bir sporcunun, müsabakaya bir hafta kala bu işi yapması zararlı. Eğer ki, devamlı beraber olduğu eşi, kız arkadaşı varsa, yani seks hayatı düzenliyse müsabaka günü bile bunu yapabilir. Türkiye'deki hocalar böyle düşünmüyor, sporcuya seksi yasaklıyorlar. Düzenli bir beraberliği olan sporcuya seksin hiçbir zararı yoktur, hatta çok yararı vardır. Buna yasak getirdiğiniz zaman sporcu gece kamptan kaçıp kız arkadaşına gider, acısını çıkarmak için sabaha kadar uyumaz. Ertesi gün verimsiz olur, daha kötüsü sakatlanabilir.

Aşk beni gençleştiriyor

Aşk beni genç, dinç tutuyor, huzur veriyor. İlk aşkım 1982 yılında yaşadığım platonik çocukluk aşkıydı. Benden bir yaş küçük Şenay adlı güzel bir kızdı. Bakışmalar, konuşmalar, elele tutuşmalar, mektuplaşmalar, telefonlaşmalar. Ben çapkın biri değilim Yener ağabey. Bir gecelik ilişkileri hiç sevmiyorum. Birlikte olduğum hanımlarla uzun yıllar, mesela beş sene yaşarım. Hayatımda gerçek bugüne kadar üç kez aşık oldum. Şimdiki aşkımla üç yıldır beraberiz. Artık evlilik yapmayı düşünüyorum.

Cindy hayranı

Kadın bir çiçektir. Onların olmadığı bir dünya düşünemiyorum. Sen sormadan söyleyeyim, bence dünyanın en güzel kadını Cindy Crawford. Şahane bir kadın valla. Cindy'nin çok büyük hayranıyım. Boyu boyuna uygun değil diyeceksin belki ama, varsın olsun, boy ölçüşecek değiliz ya.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!