Yarın sizin bayramınız bu da eğlence rehberiniz

Çocuklara ait tek bayram gününde, bir büyük olarak sizlere uzun bir yazı yazmak yerine özel bir rehber hazırladım. Keyifli bir bayram geçirmek için ne yiyebilirim, ne alabilirim ve neler yapabilirim diye merak ediyorsanız, işte sadece size özel bir 23 Nisan eğlence rehberi. Hepinize mutlu bayramlar!

Haberin Devamı

ETKİNLİKLER

Bursalı çocuklar tiyatroya davetli

Yarın ve pazar günü, birbirinden renkli gösteriler sunmayı planlayan Adile Naşit Tiyatrosu, Bursalı çocuklara tam bir bayram yaşatacak. Yıldırım Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat Derneği işbirliği içinde organize edilen programda ücretsiz olarak Karagöz gösterisi, tiyatro oyunları, kukla ve sihirbaz gösterileri izleme imkanı bulacaksınız. Tel: (224) 368 51 20.

Yetenek Sizsiniz Eskişehir’de

Eskişehir NeoPlus AVM’de 2 gün boyunca eğlence var. Atölyeler, yarışmalar, çılgın şovlar, tiyatro oyunları, sihirbazlar, Yetenek Sizsiniz yarışmacılarının gösterileri ve birbirinden eğlenceli sürprizlere katılabilirsiniz.

Resim yapmayı öğrenin

Faber-Castell, çeşitli alışveriş merkezlerinde yaratıcı atölye çalışmaları düzenliyor. Yarın İstanbul City’s, Galleria ve Oyuncak Müzesi’nde; 24 Nisan Pazar günü ise Akmerkez ve City’s’deki aktivitelerde hem keyifli zaman geçirebilir, hem de resim yapmaya dair bir sürü şey öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Operaya hiç gittiniz mi

Türkiye’nin ilk çocuk orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), İstanbullu çocuklara eğlenceli bir 23 Nisan hediyesi sunuyor. “Senfonik Kabare” adlı konseri yarın ve pazar günü, Maslak’taki TİM Show Center’da izleyebilirsiniz. Gani Müjde tarafından kaleme alınan tek perdelik müzikal komedide Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma Operası’ndan Rossini’nin Sevil Berberi’ne kadar birçok sevilen klasik müzik eseri üzerine yazılmış skeçler izleyip orkestrayı dinleyebilirsiniz. Biletler Biletix’te satılıyor. Gösteriler Cumartesi günü 17.00 ’de, Pazar günü ise 13.00’te.

12 ilde tiyatro şenliği

23 Nisan Tiyatro Şenliği ile 30 Nisan’a kadar 12 ilde, 22 oyun ve 51 temsille Migros tüm çocukları tiyatroya davet ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Konya, Sivas ve Van illerindeki Migros mağazalarını ziyaret eden herkes, alışveriş yapma şartı aranmadan kasalardan rezervasyon fişi alabilecek ve ardından bulunduğu ildeki Devlet Tiyatrosu gişelerini ziyaret ederek bu fişleri istedikleri seans için ücretsiz olarak bilete çevirebilecekler. Ayrıca Migros Mağazalarında 22-24 Nisan arasında tüm oyuncak, çocuk kitabı ve kırtasiye ürünlerinde fiyatlar yarıya iniyor. İsteyen müşteriler indirimli aldıkları bu ürünleri TEGV vasıtası ile diğer çocuklara armağan edebilecek.
 
Tom ve Jerry ile partileyin

Haberin Devamı

Tüm zamanların en sevilen çizgi film kahramanlarından Tom ve Jerry, yarın İstanbul İstinye Park’ta parti veriyor. Yarat Köşesi’nde; dolu dolu vakit geçirip partiden sonra sizlere hediye edilecek olan Tom ve Jerry desenli boyama önlüklerinizi takacak; parti şapkalarınızı, bardak ve maskelerinizi kendi yaratıcılığınızı kullanarak tasarlayacaksınız. Parti Yemeği Hazırlığı’nda ise, verilecek yemek tarifini oyun hamurlarıyla en kısa sürede, en yaratıcı şekilde hazırlamanız gerekiyor. Sonra ziyafet gerçeğe dönüşecek ve CP Kids’in enfes nugget ve sosislerini tadacaksınız.

Nasrettin Hoca İstanbul’da

Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu’nun 2010-2011 sezonunda sergilediği “Nasreddin İnadın Sonu” oyunu, 23 Nisan’a özel olarak perdelerini açıyor. Oyun, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın organize ettiği 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, 23-30 Nisan tarihlerinde İstanbul’da Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Fatih Reşat Nuri, Harbiye Muhsin Ertuğrul, Kadıköy Haldun Taner ve Kağıthane Sadabad sahnelerinde sergilenecek. Şenlik kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleriyle salonlara ücretsiz ulaşım sağlanacak.
 
FIRSATLAR

Haberin Devamı

Kardeşinin oyuncağı indirimli

35 yıllık İngiliz oyuncak markası Early Learning Centre (ELC) 23 Nisan dolayısı ile tüm Mothercare ve ELC markalı oyuncaklarda 2. ürüne yüzde 50 indirim yapıyor. Hepsi eğlenceli, sağlığa zararsız, eğitici ve çevre dostu. Mothercare mağazalarında bulabilirsiniz.

Miki ve Mini’li ayaklar

Disney’in en ünlü çizgi karakterleri Mickey ve Minnie, 2011 Birki’s terliklerini süslüyor. Birkenstock’un çocuk koleksiyonu olan Birki’s, rahat ve sağlıklı ürünler içeriyor. Bu yaz bütün kızların ayağında olacaklarına şüphe yok. Benim f1avorim ise çapraz bantlı olan. Şimdiden bir tane almakta fayda var.

Dört al üç öde

Fransız markası Z Andco’nun, yeni sezon ürünlerinden 4 tane satın alıyorsunuz, aldığınız şeylerin 1 tanesinin ücretini ödemiyorsunuz. Nasıl kıyafetler mi var? Kareli gömlekler, bermudalar, elbiseler, rüzgârlıklar ve trençkotlar… Hem de rengârenk… Yavruağzı, fuşya, turkuaz, sarı ve yeşilin her tonu var. Z Andco mağazalarını İstanbul’da Ataköy Plus ve Forum İstanbul AVM’de bulabilirsiniz.

LEZZETLER

Haberin Devamı

Eğlenceli pastalar yiyin

İstanbul Tarabya’daki SMN Tat Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çok sevimli pastalar yapıyor. Sünger Bob, Tazmanya Canavarı, Bugs Bunny, Sylvester ve Tweety gibi çok sevilen çizgi film kahramanları ile süslenmiş bu pastalar sizlere bayramın en tatlı anlarını yaşatabilir. Dev havuç dağının üzerinde duran Bugs Bunny en tatlı bayram arkadaşınız…

Hamburger ve patatesli kutlama

Hamburger ve patates denince gözleriniz parlıyorsa, GBK’nin Junior Set Menü’sü tam size göre. Bir tane junior burger, küçük GBK patates kızartması, içecek ve lolipoptan oluşan bu menü ile mideleriniz de bayram edecek.

Yeni bir şey tadın

Haberin Devamı

Yeni bir şey tatmak isterseniz değişik yemekleriyle ünlü Go Mongo’ya gidebilirsiniz, çünkü burada çocuklara özel menüler var. Kıtır Kıtır Tavuk, Parmak Sosis, Pamuk Pirzola ya da Junior Burger… “Ben tatlı da isterim” derseniz özel bir menü seçeneği sunuyorlar. Parmak Sosis veya Kıtır Tavuk, içecek ve 2 top dondurmadan oluşan özel menü 25,50 lira. Moğol barbeküsü uzmanı olan zincirin İstanbul’da 4 şubesi var.

Yazarın Tüm Yazıları