Yarım geçit tam tehlike

Güncelleme Tarihi:

Yarım geçit tam tehlike
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 15:25

Elmadağ’a bağlı Lalabel Mahallesi’nde, Karayolalları Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışma sırasında, yaya üst geçidinin yarısı yıkıldı. Araçların hızla ilerlediği 4 şeritli yoldan karşıya geçmek zorunda kalan yayalar büyük tehlike yaşıyor.

Haberin Devamı

Ankara-Kırıkkale Yolu’nun Elmadağ kesiminde kalan Lalabel Mahallesi sakinleri, yol çalışması sırasında yarısı yıkılan üst geçit nedeniyle zor bir dönem yaşıyor. Karayollar Genel Müdürlüğü ekiplerince, mahallenin kenarından geçen E88 adlı yol üzerinde çalışma başlatıldı. İnşa sürecinde Lalabel Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların, 4 şeritli Ankara-Kırıkkale Yolu üzerinden karşıya geçmek için kullandıkları yaya üst geçidinin yarısı yıkıldı. Ağır vasıtaların yoğun biçimde kullandığı, binek otomobillerin de hızla seyrettiği yol üzerinden karşıya geçmeye çalışırken ölümle burun buruna geldiklerini belirten bir mahalle sakini şunları söyledi:

Yarım geçit tam tehlike
‘ELİMİZ, AYAĞIMIZDI’

Haberin Devamı

“Mahallemiz Ankara-Kırıkkale Yolu’nun hemen kenarında yer alıyor. Burada yaşanların çoğu çalışmak ya da günlük işlerini halletmek için Ankara ya da Elmadağ’a gidiyor. Üst geçit varken, Ankara’dan otobüsle Lalabel’e geri döndüğümüzde güvenli bir şekilde mahalleye ulaşabiliyorduk. Aynı şekilde Elmadağ’a gitmek istediğimizde de üst geçidi kullanarak, karşıya geçip otobüse biniyorduk. Karayolları ekipleri yol üzerinde çalışmaya başladığında elimiz ayağımız olan üstgeçidin yarısını yıktı. Şu anda hayalet bir yapı olarak varlığını sürdürüyor. Haliyle üstgeçidi kullanamıyoruz ve yolun üzerinden karşıya geçmek zorunda kalıyoruz.

ÖLÜMLE DANS EDİYORUZ

Bu bölgede yol çalışması devam ettiği için sürücülerin saatte 70 kilometre hızla ilerlemeyeri gerektiğine dair uyarı levhaları var. Fakat hiçbir sürücü bu kuralı dikkat almıyor. Karşıya geçerken 120-130 kilometre hızlarla ilerleyen araçların önüne atlamak zorunda kalıyoruz. Hava karardıktan sonra tehlike daha da büyüyor. Karşıya geçebilmek için ölümle dans ediyoruz. Yaklaşık 500 metre ileride araçların geçtiği bir alt geçit var. Orayı kullanmak istediğimizde gidip gelmemiz yaklaşık 1 kilometreye ulaşıyor. Yaz sıcağının altında yaşlı ve çocukları bunu yapabilmesi mümkün değil. O yüzden herkes canı pahasına yolun üzerinden karşıya geçmek zorunda kalıyor. Buradan aracıyla geçiş yapa sürücülerden biraz yavaş ilerlemelerini, yayalara yol vermelerini istiyoruz. Ayrıca Karayolları ekiplerinin de bir an önce üst geçidi eski haline getirmesini talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘GEÇİT ÜZERİNDE ÖNLEM ALINMADI’

Üstgeçidin üzerine çıkılmaması için yeterli önlem alınmadığını savunan mahalle sakinleri, “Merdiven bölümünde yeterli önlem bulunmuyor. Zaman caman çocuklar, oyun oynamak için üzerine tırmanıyor. Yıkık bölümün ucunda ise hiçbir uyarı ve önlem bulunmuyor. Yaklaşık 4,5 metre yükseklikten bir çocuk aşağı düşse hayatta kalması çok zor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!