Yardım et Güzin Abla

Hürriyet Gazetesi’nin ‘elektronik posta servisi’ bazen garipleşiyor!Başkalarına gelen mail’ler, benim ‘mail kutuma’ düşüyor yanlışlıkla!

Eh insanoğlu meraklı, okumadan silemedim. Hadi kendim okudum, eşe dosta da okutayım dedim!

Rumuz: Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda

Sevgili Güzin Abla,

Anayasal bir kuruluşun başındayım. Televizyonlar ve radyolar neredeyse ‘benden sorulur’. Astığım astık, kestiğim kestik anlayacağın. Şimdi ben uzun süredir Türk televizyonlarını istila eden bu ‘evlenme yarışmalarına’ karşıyım. Hatta sadece ben değil, gelen şikayet telefonlarına göre halk da karşı. Beni sokakta, pazarda, manavda, markette gören ‘sevenlerim’ yanıma gelip, benden bir imzalı resmimi istemeden önce, ‘bıktık bu evlendirme programlarından, kaldırın artık bu programları, çocuğumuzla şöyle rahat bir televizyon seyredemiyoruz’ diyorlar. Ben de gelen bu tepkiler (!) üzerine, onlara inanıp, basın toplantısı düzenledim. Ama sanırım kandırıldım, aldatıldım... Artık ben yıkılmış, duyguları ile oynanmış bir insanım. İyi niyetim suistimal edildi. Çünkü en son yapılan ‘evlendirme yarışmasının’ finali tam altı saat sürdü ve televizyon seyircisi bu finale çok ilgi gösterdi. Yüz açık televizyondan neredeyse yetmiş tanesi bu yayını izledi. Bu programın karşısında bulunan diğer ‘alternatif programlar’ hiç ama hiç seyredilmedi.

Şimdi bu ne demek oluyor? Bu telefonlar yalan mı? Telefon edenler benimle oyun mu oynuyorlar? Şimdi ben ‘Türk halkı bu programları istemiyor’ diyerek yalancı çıkmış oldum mu? Sözümü yemiş oldum mu? Kendimi çok mutsuz hissediyorum. Ne yapmam gerekir? Lütfen bana yardımcı olun....

***

Rumuz:
Muhalif müellif

Sevgili Güzin Abla,

Çok eski bir siyasetçinin, uzun yıllardır milletvekili olup, sonra da Başbakan olduğu ilden, babalar gibi milletvekili seçilip siyasete atıldım. Genç ve çağdaş bir insanım. Benim milletvekili seçildiğim parti oy kaybına uğrayınca, bu kez ‘yükseleceğini ve çok oy alacağını hissettiğim’ başka bir partiden milletvekili oldum. Üstelik o partinin üyesi olarak bakanlık bile yaptım.

Aradan zaman geçince partinin içinde istediğim ‘etkiyi’ yakalayamayınca ve bu partide bana göre yavaş yavaş ‘çaptan düşmeye’ başlayınca, istifa edip, ilk partime geri döndüm. Ama bu kez o partinin genel başkanı olarak! Sizce Türk halkı benim koltuk ve makam için parti parti gezdiğimi anlamış mıdır? Eğer anladıysa ona rağmen benim genel başkanı olduğum partiye ve bana oy verir mi? Partim oy alamayacak diye uyuyamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

***

Rumuz:
İğne iplik.

Sevgili Güzin Abla,

Uzun yıllardır ‘magazin camiasının’ içindeyim ve çok başarılıyım. Ama talihsizlikler bir türlü yakamı bırakmıyor. Her kasetim çıktığında zayıflıyorum, ama sonra ‘Aman bu hayat böyle geçer mi’ deyip, yine kendimi yemeğe vuruyorum. Her kasette zayıflamaktan, arada tekrar şişmanlamaktan dolayı artık vücudum iyice iflas etti. Zaten bu sefer ipin ucunu biraz kaçırdığımdan mıdır nedir bilmem, yeni kasetim için diktirdiğim milyarlık elbiseler üzerime bol gelmeye başladı ve bir gece televizyonda olan oldu. Memem fırladı. Ama vallahi bilmeden oldu. Hoş bundan çok daha kötü şeyler olmuştu, mesela bir seferinde de bir tatil köyünün balkonunda ‘duş almadan evvel’ çıplak görüntülerim yayınlanmıştı. Meğerse magazinciler, orada benim balkona çıkmamı bekliyorlarmış! Bir polis gecesinde de elim refleks olarak kayıp, mini eteğimi daha da mini hale getirmişti. Aslında ben böyle gündeme gelmek istemiyorum, ama hep beni buluyor bu talihsizlikler. Sizce bu talihsizliklere bir dur demem için ne yapmalıyım?
Yazarın Tüm Yazıları