Yaptıkları pastaları satarken pasta yapmayı da öğretiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yaptıkları pastaları satarken pasta yapmayı da öğretiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2008 00:00

Mutluluğu mutfakta ve pasta yapımında bulan iki kadın girişimci özel sektördeki işlerinden ayrılarak, açtıkları dükkanda hem yaptıkları butik pastaları satıyor, hem de bu işin meraklılarına düzenli olarak kurslar düzenliyorlar.

Daha önce özel bir bankada çalıştığını ancak bu alanda tatmin olmadığını ifade eden işletme sahibi Özge Oktay, "Yaratıcılığımı kullanarak birşeyler üretmek istedim ve bankadan ayrıldım. İstanbul’a gidip butik pasta süslemeleri üzerine eğitim aldım" dedi. 2002 yılında bu alanda çalışmaya başladığını ve iki sene evden yürüttüğünü ifade eden Oktay sözlerine şöyle devam etti:

"Daha sonra Gaziosmanpaşa’da bir yer açtım ve üç sene işlettim. Üç senenin sonunda Didem Alpvural ile ortak olmaya karar verdik ve Pastart’ı açtık. Didem eski kursiyerimiz, hamurişine çok meraklı ve yetenekli. Pastart’da daha önceki konseptimize devam ediyoruz. Düğün pastaları ve sipariş pastalar tasarlıyoruz. Günlük tüketim için de az sayıda ürün çıkarmaya başladık. Ancak pastane kadar sirkülasyonumuz yok."

Hamurişine her zaman çok meraklı olduğunu vurgulayan Didem Alpvural ise şöyle konuştu:

"Özel sektörde çalışıyordum. Ancak mutfakta olmak en büyük isteğimdi. Mutfak bana terapi gibi geliyor. Bu sebeple istifa ettim ve Özge’nin kursuna başladım. Daha sonra ortaklığımız başladı. Bu benim hayallerimin işi. Kısaca benim için hayaller gerçek oldu."

İmkanlar el verdiğince müşterinin hayal ettiği ürün tasarımına yer vermeye çalıştıklarını belirten Özge Oktay, "Hem kurs programları hem de pasta siparişleri için www.past-art.com adresinden bize ulaşabilirler" dedi. Doğumgünü pastaları için 2-3 gün önceden sipariş aldıklarını ifade eden Oktay sözlerine şöyle devam etti:

"Düğün pastaları için ise bir ay önceden pastanın tasarımını tamamlamış oluyoruz ki, bir aylık sürede rahat çalışalım. Ancak çizgi film karakterlerine konseptimizde yer vermiyoruz. Çünkü bu karakterleri hazırlayan çok sayıda pastane var. Biz, Pastart olarak farklı alternatifler sunmak istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!