Yapracık’ta tahliye dramı

Güncelleme Tarihi:

Yapracık’ta tahliye dramı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 15:01

Yapracık’ta 3 yıldır kira ödemediği gerekçesiyle yaşadığı evden tahliye edilen Mesut P., 3 gün boyunca eşyalarıyla boş arazide yattı. Rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldıktan sonra ortadan kaybolan P.’nin eşyaları da yağmalandı.

Haberin Devamı

Etimesgut’a bağlı Yapracık Toki Konutları 12. Etap’ta yaşayan ve yaklaşık 3 yıldır kira ödemediği için yaşadığı evden çıkarılan Mesut P., eşyalarıyla birlikte sokakta kaldı. 3 gün boyunca eşyalarının yanına uzanıp, sokakta yatan P., rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 1,5 aydır sahipsiz kalan eşyalar kimliği belirsiz kişilerce yağmalanıp, tahrip edildi. 8 Ağustos’ta Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne giriş kaydı bulunan P.’nin akıbeti bilinmiyor.

EŞYALARINI BEKLERKEN RAHATSIZLANDI

12. Etap’ta ikamet eden P., 3 yıldır kirasını ödemediği gerekçesiyle ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. Davayı kazanan ev sahibi, yaklaşık 1,5 ay önce icra memurlarıyla gelerek konutu tahliye etti. P., 1.5 ay önce eşyalarıyla birlikte Yapracık TOKİ Konutları 7. Etap’taki boş bir arsaya yerleşti. Çevre sakinlerinden Dursun Çiftçi, “Kirasını ödemediği için evden atılmış. 7. Etap’ta boş arsada yaşamaya başladı. Eşyalarının başında 3 gün bekledi. 4’üncü gün rahatsızlanmış, ambulansla hastaneye götürmüşler. Ondan sonra bir daha görmedik” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAYDI ÇIKMADI, AKIBETİ BİLİNMİYOR

P.’nin kendisine yapılan yardım teliflerini geri çevirdiğini belirten bölge sakinlerinden Erol Özbek ise, “Emekli ikramiyesini beklediğini ve TOKİ’den ev alcağını söylüyordu” diye konuştu. İsmini vermek istemeyen bazı çevre sakinleri de P.’nin ruhsal sorunları olduğunu savunarak, “Eşyalarına kimseyi yaklaştırmıyordu. İlaçlarını almadığı zaman agresifleşiyordu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda çalıştığını ve ruhsal sorunları nedeniyle malulen emekli olmaya çalıştığını duyduk” iddiasında bulundu. Ankara Hürriyet, kalp krizi geçirdiği iddia edilen P.’nin, 8 Ağustos’ta Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne giriş kaydı olduğu bilgisine ulaştı. Aradan geçen 1,5 aylık süre içerisinde hastanede yattığına ilişkin kayıt bulunmayan P.’nin acil servisteki tedavisinin ardından çıkış işlemi yapmadan sağlık kuruluşunu terk ettiği tahmin ediliyor.

Yapracık’ta tahliye dramı

Haberin Devamı

BEYAZ EŞYASI ÇALINDI AKVARYUMU PARÇALANDI

Mesut P.’nin ortadan kaybolmasının ardından, Yapracık TOKİ Konutları 7. Etap’taki boş arsada sahipsiz kalan eşyaları da 1,5 aylık süre içerisinde zarar gördü. Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası gibi değerli eşyaları kimliği belirsiz kişilerce yağmalanan P.’nin yaklaşık 5 bin TL değerindeki akvaryumu da parçalandı. P.’nin hukuk kitapları, kuş kafesi, koltukları ve özel eşyaları kullanılamaz hale gelirken, çevre sakinleri ise, “Biz de laf söz olur diye eşyalara yaklaşmıyoruz. Göz kulak olmaya çalıştık ancak yine de çalmışlar” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!