YAPEX'te İbradı'ya yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

YAPEXte İbradıya yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 09:56

YAPEX'te İbradı'ya yoğun ilgi

Haberin Devamı

 

Bülent ÜLKER/İBRADI,(DHA) - ANTALYA'nın İbradı ilçesi Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda (YAPEX) Düğmeli Evleri ve tarihi yapısıyla ilgi çekti.

Bu yıl 25'incisi düzenlenen YAPEX'in yıldızı alışılagelmişin dışında bir mimari tekniğini gözler önüne seren İbradı'nın Düğmeli Evleri oldu. Fuarda İbradı Belediyesi tarafından kurulan stantta ilçenin simgesi haline gelen Düğmeli Evlerden bir kesit orijinaline uygun olarak yöreden getirilen malzemelerle inşa edildi. Hiç harç kullanılmadan doğal taşlar ve ahşaptan oluşan eski yapı tekniği ziyaretçilerin beğenisini topladı. Yöresel sanatçı Hüseyin Dere'nin eşliğinde İbradı Kaşık Ekibi gösterilerinin de sunulduğu fuarda standı 20 binden fazla kişi ziyaret etti. Stantta ayrıca Düğmeli Evlerde yer alan el işçiliği kapı örnekleri sergilendi. Yöresel lezzetlerden kestane kebabı ile enek ve üzüm pekmezi ikramları yapıldı.

Fuar etkinlik alanında kurulan stantta Düğmeli Evlerin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Torosların saklı cenneti ilçenin pek çok değeri de tanıtıldı. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da standa gelen konuklarla ilgilenerek yörenin tatlarından baklava ve şerbet ikram etti. Yerli ve yabancı pek çok konuğun katıldığı fuarda İbradı Belediye standını ziyaret edenlere ilçeyi tanıtan broşürler, karpostallar ve kitaplar hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!