Yanyalı'dan dopimg isyanı

Güncelleme Tarihi:

Yanyalıdan dopimg isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2008 12:09

TFF 3. Lig 4. Grup'ta Lüleburgazspor forması giyen ve Darıca Gençlerbirliği'ne karşı yapılan karşılaşmada, takım arkadaşı İsmail Erden ile birlikte doping kontrol örneğinde yasaklanmış maddeler listesinde yer alan 'Efedrin' adlı madde kullandıkları tespit edilen Timur Yanyalı, kendilerinin mağdur olduklarını ileri sürerek teknik direktör Hasan Al'ı suçladı.

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ömür boyu müsabakalardan men cezası alan Timur Yanyalı, doping maddesi içeren ilacın teknik direktör Hasan Al ve yanındaki arkadaşı Fikret Öz tarafından ağrı kesici olduğu söylenerek kendilerine kullandırıldığını söyleyerek, yaşadıklarına isyan etti.

Darıca Gençlerbirliği karşılaşması öncesi bir antrenmanda ayağının burkulması sonrası, önce ağrı kesici olarak kendisine iğne yapıldığını anlatan Timur, şunları söyledi:
"Maç günü de ağrılarım vardı. Teknik direktörümüz Hasan Al, Fikret Öz'e dönerek, 'Timur'a da ilaçtan ver' dedi. Arkadaşının, 'Timur'a da vereyim mi?' sözü sonrası, bana yine ağrı kesici olduğu söylenerek hap verildi. Ben hiçbir şekilde öyle bir madde olduğunu düşünmeden verilen ilacı kullandım ve maça çıktım. Doping testi kurası bana çıktı, gidip idrar örneğimi verdim. Hiçbir kuşku içimde yoktu, ancak test sonucu pozitif çıkınca, kulüp yöneticilerine de bu ilaçları kendilerinin verdiğini açıklamışlar. Daha önce de Hasan Al takımdaki oyunculara vitamin olduğunu söylediği ilaçları kullandırıyordu sürekli."

"TÜM SORUMLUĞUN KENDİSİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Hasan Al'ın daha sonra kendisiyle yaptığı görüşmede, verdikleri ilacın doping maddesi içerdiğini itiraf ettiğini iddia eden Timur, “Doping kullandığımız ortaya çıkınca, tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu ve benim için her şeyi yapacağını söyledi. Ancak PFDK'ya ifadesini bu yönde verseydi bu ceza çıkmazdı” dedi.

Timur, 32 yaşında ve 2 çocuk sahibi bir insan olduğunu dile getirerek, “Şimdi hayatım karardı. Nereden ekmek parası kazanacağım? Daha önce kendi hatam nedeniyle bir kez doping cezası almıştım. Ben geri zekalı mıyım ki, bir kez daha bunu yapacağım. Sezon sonu antrenörlük kursuna başlayacaktım. Neden 3. Lig maçında böyle bir şey yapayım” ifadesini kullandı.

"GEREKİRSE CAS'A KADAR GİDECEĞİM"

PFDK'nın verdiği ceza nedeniyle Tahkim Kurulu'na itiraz edeceklerini belirten Timur Yanyalı, daha sonra da Ankara'da duruşmalı bir toplantı yapılmasını beklediklerini ifade ederken, gerekirse Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) kadar giderek hakkını arayacağını söyledi.

Lüleburgazspor Kulübü'nde yaşadıkları haksızlığın iyi bilindiğini, arkadaşlarının da böyle bir şey yaptığına inanmadıklarını aktaran Timur, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tamamen mağdur durumda olan ben, İsmail Erden ve Lülerbugazpor Kulübü ceza aldık. Kulübe 25 bin YTL ceza verildi. Başkanın hiçbir şeyden haberi dahi yok. Son konuşmamızda da Hasan Al'a, 'Hatayı yapan sensin. İki futbolcu ve kulübü yaktın, ama hiçbir şey yapmamış gibi çıkıp dolaşıyorsun' dedim. Benim de gururum, şerefim var. İnsanlar benimle ilgili ne düşünecek şimdi. Hasan Al, duruşmalı toplantıda benimle yüzleşince ne söyleyecek? Eğer PFDK'ya bunları anlatsaydı ben ömür boyu ceza almazdım. Benim her şeyimi bitirdi bu. Çok ayıp bir şey. Bizi bu hale düşürdü, ancak hiçbir ceza almadı. Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım. Gerekirse CAS'a kadar gideceğim. Tamamen bizim dışımızda gerçekleşen bir organizasyon sonucu, çok büyük mağduriyet yaşıyoruz."

PFDK tarafından, TFF 3. Lig 4. Grup'ta 2 Aralık 2007 tarihinde yapılan Lüleburgazspor-Darıca Gençlerbirliği karşılaşmasında, doping kontrol örneklerinde yasaklanmış maddeler listesinde yer alan “Efedrin” adlı maddenin saptandığı belirtilen Lüleburgazsporlu futbolculardan Timur Yanyalı'ya ömür boyu müsabakalardan men, İsmail Erden'e 2 yıl müsabakalardan men, Lülerbugazspor Kulübü'ne de 25 bin YTL para cezası verildiği açıklanmıştı.

Daha önce İstanbulspor, Adanaspor, Sivasspor ve Yimpaş Yozgatspor formaları da giyen Timur Yanyalı, 2000 yılında Adanaspor'da oynadığı dönemde doping maddesi kullanması nedeniyle 2 yıl müsabakalardan men cezası almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!