Yanlışlıkla dediler yine hafriyat döktüler

Güncelleme Tarihi:

Yanlışlıkla dediler yine hafriyat döktüler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2007 00:00

Mustafa Kemal Mahallesi’nde geceyarısı evlerinin önüne dökülen hafriyatla uyanan mahallelinin sorunu devam ediyor. "Yanlışlıkla döküldü" diyen Büyükşehir Belediyesi, 34. sokağa hafriyat dökmeye dün de devam etti.

MUSTAFA Kemal Mahallesi 34. sokağa Büyükşehir Belediyesi tarafından dökülen hafriyata Çankaya Belediyesi Zabıta Ekipleri tutanak tuttu.

Ankara Valiliği İl Çevre Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte kaçak hafriyatın döküldüğü yere gelen Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Duran Yönel ve belediye ekipleri Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat döktüğü alanda tutanak tuttu. Mahalle Muhtarı Sonay Çoban ise, Ankara Hürriyet’in haberini hatırlatarak, belediyeden bir yetkilinin hafriyatın yanlışlıkla döküldüğünü iddia ettiğini fakat yanlışlığın hala devam ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyatla ilgili Çankaya Belediyesi’ne haber vermesi gerektiğini söyleyen Çankaya Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Hasan Küçük, belediyenin suç işlediğini iddia etti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SORUMSUZLUK

Yasalara göre Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyatlarını Mamak Çöplüğü’ne veya ilçe belediyelerinden izin alınarak o belediyenin belirlediği araziye dökmesi gerektiğini anlatan Küçük, "Büyükşehir Belediyesi bunu yapmadan, kendi istediği yere habersiz bir şekilde hafriyat döküyor. Bu sorumsuzluktur, yasal değildir. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerini dikkate almayan bir tutum içerisindedir. Kaçak hafriyat çevre kirliliğini de beraberinde getirmektedir" dedi.

YANLIŞLIK DEVAM EDİYOR

Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Sonay Çoban ise önceki günlerde Ankara Hürriyet’in sayfalarında yer alan kaçak hafriyat dökümü haberini hatırlatarak, "Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili hafriyatın ’yanlışlıkla’ döküldüğünü iddia ederek zabıtanın bölgeye giderek gerekli incelemeleri yaparak hafriyatı kaldırdığını söylemişti. Fakat hafriyat dökümü hala devam ediyor. Bu da demektir ki Büyükşehir Belediyesi göz göre göre yanlışını devam ettiriyor" dedi.

Yetersiz altyapı lağım patlattı

YENİMAHALLE Seval Sokak’ta patlayan lağım üç gündür akarken, çevredekilerin sağlığını tehdit ediyor. Üst sokaktaki rögar kapağından akan kirli su aşağı doğru tüm sokağa yayılmış durumda. Her yağışta aynı şeyi yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar artık belediyenin bu problemle ilgilenmesi gerektiğini söylüyorlar. Çevre sakinleri gecekonduların yıkılıp yerine apartmanların dikildiğini ancak bunun da bereberinde yeni sorunlar getirdiğine dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!