Yanlışlar

Güncelleme Tarihi:

Yanlışlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1997 00:00

Esat YILMAER
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Avrupa Kupası'ndaki ikinci maçını adeta elleriyle rakibine teslim etti. Son derece disiplinli oynayan, dengeli şut atan ama iyi savunma yapamayan Fransız takımına karşı, Fenerbahçe'nin maçı kaybetmesinin üç ana nedeni vardı.

Bunların başında son derece şutör ve skorer oyunculara sahip sarı lacivertli ekibin, rakibin ikinci yarıda yaptığı alan savunmasına hücum edememesi geliyordu. Şutörler isabetsiz atışlar yaparken, zaman zaman içerde etkili oynayan Comegys'e top geçirmek de unutuldu. Sarı lacivertli ekibin diğer bir yanlışı da yaptığı 15 top kaybıydı. Son derece kritik anlarda yapılan bu hatalar maçın tersine dönmesine yol açtı.

Bir diğer yanlış da Fenerbahçe savunmasının bir türlü istenilen düzeye getirilemeyişiydi. Parmak çocuk Jennings elini kolunu sallaya sallaya Fenerbahçe savunmasının içinden sayılar buldu. Stavrakopulos da dışardan yüzdeli şut atınca Fenerbahçe ribaunt üstünlüğü sağlamasına rağmen arzuladığı tempoyu yakalayamadı.

Son derece ilkel bir salon olan Caferağa'nın kötü koşullarının Fenerbahçe'nin lehine çalışmadığını da hemen belirtelim. Bu arada Turner'ın ikinci yarıda dağılıp, sorumsuz atışlar yapması ve top kayıplarında başı çekmesi de Fenerbahçe'nin bir başka olumsuz yönüydü. Ancak, İbrahim, Serdar, Turner, Comegys, Levent gibi çok yetenekli yıldızlara sahip Fenerbahçe'nin bu yenilgiden fazlaca etkilenmeyip yoluna devam edeceğine inanıyoruz. Yeter ki, daha iyi savunma yapılsın ve basit hata oranı biraz daha aşağıya çekilsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!