Yanlış zaman buzlu mekan

Güncelleme Tarihi:

Yanlış zaman buzlu mekan
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 00:00

Hava sıcaklığı -5 ila -8 derece arasında değişiyor. Kar yağışının sürmesi bekleniyor. Kötü hava koşulları karşısında millilerimiz şaşkına döndü. Böyle bir ortamda yaşanabilecek sakatlıklar millilerin gözünü korkuttu. Terim ise, "Meteoroloji uzmanı değilim" dedi.

BELARUS’ta ligler tatil. Premier Lig 6 Nisan’da start verecek. İklim şartları nedeniyle Belarus’ta farklı bir lig takvimi izleniyor. Minsk’te kar yağışı sürüyor. Hava sıcaklığı dün -5 dereceydi. Bugün maç saatinde de -5 ile -8 derece arasında olması bekleniyor. Kar yağışının da aralıklarla süreceği tahmin ediliyor. Yani, ortam Sivas 4 Eylül Stadı’ndakinden pek farklı değil. Bu şartlar futbol oynamaya ne kadar elverişli? Minsk’in Dinamo Stadı’nda bu akşam saat 20.00’de başlayacak Belarus-Türkiye özel maçı öncesi akıllara takılan en büyük soru bu.

Planları altüst edebilir

Milli Takımımız 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hazırlık startını verdi. Bu maçın programı aylar önce yapıldı. Peki, maç takvimi hazırlanırken, Belarus’taki iklim şartları hiç mi göz önüne alınmadı... Yine takvimle devam edelim... Böyle bir özel maç ligde kritik haftalara girilen bir döneme rastlıyor. Zirvede 4 takım şampiyonluk yarışı veriyor. Zirve için yarışan Beşiktaş ile Fenerbahçe, 3 gün sonra çok önemli bir derbide kapışacaklar. Milli Takım’da 6 Fenerbahçeli, 5 Galatasaraylı, 1’er de Beşiktaş (Açıklandığı zaman kadroda 3 Beşiktaşlı vardı) ve Sivassporlu futbolcu forma giyiyor. Minsk’teki bu ağır şartlarda oynanacak maç futbolcuları etkileyecek. Yaşanacak şanssız bir
/images/100/0x0/55eb375af018fbb8f8b2e88d
sakatlık belki de kulüp takımlarının planlarını ve çalışmalarını da alt üst edecek.

Her yardıma hazırız

Milli Takım futbolcuları dün Minsk’e indiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşırırken, soğuktan etkilendiklerini hemen belli ettiler. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de önceki İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında takımlarımızın hem lig, hem kupa hem de Avrupa’da kritik bir dönemden geçtiğini belirtip, "Herkes bilmeli ki, Milli Takım cephesi en ufak riski, kendi riski olarak kabul edecektir. Koruma adına, kollama adına ne gerekiyorsa, biz de kulüplerimize yardım açısından yapmaya hazırız. Riski de en az da tutmaya çalışıyoruz. Ancak yürürken bile sakatlıkların olabildiği bir ortamda, bazen yapılacak bir şey olmayabiliyor. Tüm oyuncuları diri ve sağlam bir şekilde takımlarına teslim etmek gibi önemli bir görevim var" demişti.

Meteoroloji uzmanı değilim

Yaşanabilecek sakatlık konusunda endişesini israrla dile getiren Terim, Minsk’e indikten sonra maçın tarihi ve yeri konusundaki bir soruya ise "Ben meteoroloji uzmanı değil, teknik direktörüm. İklim şartlarından sorumlu değilim" dedi. Milli Takımımız’ın maç programı yapılırken gözden kaçmış olabilecek bu kritik ortamdan Terim’in dileğindeki gibi futbolcularımızın diri ve sağlam şekilde dönmelerini diliyoruz.

LEVENT ERDOĞAN:

Futbolcular sıkıntı yaşar

BEŞİKTAŞ Kulübü Asbaşkanı Avukat Levent Erdoğan, Türk Milli Takım’ın -8 derece soğukta maç yapmasının zor olacağını belirtti. Erdoğan "Türkiye Süper Ligi’nde son maçlar oynanırken, böyle iklim şartlarınıdaki maç bazı oyuncuları sıkıntıya sokabilir. Bu da Teknik Direktör Fatih Terim’in tercihidir. Geçmişten yapılan programı bozmak zordur. Çünkü bu yapılan program UEFA tarafından takvime alınmıştır. Futbolcuların kendilerine çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü önlerinde derbi ve kritik maçlar var" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!