Yanlış yol, gereksiz kaldırım

ÇANKAYA’da Bağcılar Mahallesi Açın Caddesi (Vedat Dalokay Caddesinin paraleli) ile 211. Sokağın kesiştiği köşede gereksiz bir kaldırım çalışması devam ediyor.

211. Sokağın, Açın Caddesi ile kesiştiği köşede, 211. Sokağın yol kotu hatalıdır. Olması gerekenden 1 metre yüksektir. Çankaya Belediyesi’nin 211. Sokağın yol kotunu düşürmesi gerekiyor.
3 şerit genişliğinde devam eden Açın Caddesi, 211. Sokakla kesiştiği noktada (211. Sokağın yüksek kotundan dolayı) aniden 2 şeride düşüyor. Bu durum sık-sık kazalara neden oluyor.
Büyükşehir Belediyesi, hatalı, düşürülmesi gereken yol kotunu dikkate almadan yeşil alan ve kaldırım çalışması yaptı.
Çankaya Belediyesi ile 211. Sokağın yol kotu konusunda işbirliği yapmadan devam ettirdiği bu çalışmalar Ankaralı’nın cebinden çıkacak gereksiz harcamalardır.
Yakup GÜNGÖR

Hocam o sözü etmedi


“KANSERİ yendim Tam Gün Yasası’na yenildim” (12.7.2011) konulu yazımda 3. paragrafta sayın Babür Küçük hocamın söylediği sözleri değil, kendi yorumumu yazmıştım. Aslında hocam bana “Ya 250 TL’yi verirsin” cümlesini kullanmadı. Beni üzmeyecek en kibar haliyle “Saim Bey ben de burada çalışan biriyim, buranın kurallarına uymak zorundayız, durumunuz müsait değilse hastane polikliniğine müracat edin” dedi. Hocanın ağzından çıkmayan bir sözü yazdığım için sizden ve okuyucularınızdan özür diliyor kendi kendimi tekzip ediyorum.
Saim İNCE-Emekli öğretmen

Ayakkabımı bulamıyorlar


NİSAN’da Boyner Panora’dan Lacoste ayakkabı satın aldım, ancak 2 ay geçmeden ayakkabımın altı arkadaşlarımın gözünün önünde açıldı. Boyner’e götürdüğümde, ürünü Lacoste’un fabrikasına göndereceklerini söylediler. Aradan 1 hafta geçti ürün ‘kullanıcı hatası’ diye geri döndü. Elimde ayakkabılar hemen 3 dükkan yandaki Lacoste’a gittim, onlarda ‘ayakkabınızı verin ikinci gönderim yapsınlar bizde takip edeceğiz’ dediler. 1 hafta sonra müşteri hizmetlerini aradım, önce ayakkabı bize geldi, sonra gelmedi dediler. Panora Boyner’i aradım onlarda ayakkabının nerede olduğunu bulamadılar. Ayakkabıya ödediğim parayı da geçtim haftada 3-4 kez oraya giderek benzin yaktım, vaktimi aldılar, beni oyaladılar.
Eylül Segah ŞENER

Büyükşehir’e bir önerim var


BÜYÜKŞEHİR Ankara caddelerinde tretuar yenileme ve düzeltme çalışmaları yapıyor. Bu güzel çalışmanın yanında şu hususu da gözönünde tutmanızı rica edeceğim. Biliyorsunuz Ankara birçok inişi çıkışı olan bir şehir. Dolayısıyla yaya kaldırımlarında da birçok basamaklar var. Bilhassa akşam karanlığında bunları farketmek özellikle yaşlılar için pek zor. Basamakları hazırlarken bunların kenarlarına farklı renkte ve göze batacak şekilde boya ile çizgiler çekilse ilerde olabilecek birçok kazalar şimdiden önlenmiş olur.
Osman Altan İLTER

KISA... KISA...


ULUSLARARASI Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreterliği, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği ve Altındağ Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ‘Çuvaş Devlet Akademik Dans ve Müzik’ topluluğunun ücretsiz konseri bugün 18.00’de Hamamönü Sokak, Saat Kulesi Meydanı’nda yapılacak.

LİBERAL Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği Ankara Yaz Seminerleri’nde bugün; ‘Demokrasi ve Yeni Anayasa Yolunda İki Ülke: Mısır ve Türkiye’ Konuşmacı: Doç. Dr. Bekir Berat Özipek yer alacak. 18.00’de başlayacak seminer LDT Mümin Erkunt Seminer Salonu’nda yapılacak. (GMK Bulvarı No: 108/17 Maltepe-info@liberal.org.tr)

GÜNÜN SÖZÜ

“İlgisini yitiren, gençliğini de yitirir.” (Stendall)
Yazarın Tüm Yazıları