Yamanyılmaz'dan 'ekonomik darboğaz' önerisi

Güncelleme Tarihi:

Yamanyılmazdan ekonomik darboğaz önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 09:36

Yamanyılmaz'dan 'ekonomik darboğaz' önerisi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN merkezli Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, STK'lara ait banka mevduatlarının üretici ve ihracatçıların kullanımına sunulması gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin ekonomik darboğazdan çıkabilmesinin üretim ve ihracattan geçtiğini belirten Yamanyılmaz, bu konudaki görüşlerini dile getirdi. ASHİB olarak ihracatı arttırıp daha fazla döviz getirmek için çalışmalara hız verdiklerini kaydeden Yamanyılmaz, hem Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) üyelerinin hem de Türkiye'deki tüm ihracatçı ve işletmelerin kaynak ihtiyacı olduğunun altını çizdi.
Kaynakla birlikte ihracatın da artacağını vurgulayan Yamanyılmaz, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İşverenler Sendikası Konfederasyonu, Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ve Organize Sanayi Bölgeleri gibi ekonomik birlik ve örgütlerin üyelerinden topladıkları paralar büyük rakamlara ulaşmıştır. Bu kaynakların üretici ve ihracatçılara uygun faizle kullandırılması sağlanmalıdır" dedi.
Ülkeye getirilecek her dövizin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Yamanyılmaz, "Ülkesini seven sanayici ve iş insanları olarak bizler; üreterek, teknoloji ve katma değerli ürün ihraç ederek, başka ekonomik darbe girişimlerini engellemekle mükellefiz. Bunun yolu da daha fazla ihracat yapmaktan geçmektedir. Üyelerden elde edilen tasarrufların ihracatı artırmak adına ekonomiye kazandırılması milli bir görevdir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!