Yalvaç'ta aşureli belge töreni

Güncelleme Tarihi:

Yalvaçta aşureli belge töreni
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 16:02

Yalvaç'ta aşureli belge töreni

Haberin Devamı

 

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA) - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde aşure etkinliği düzenlenirken, stajını tamamlayan avukata da ruhsatı verilerek cübbe giydirildi.
Yalvaç'ta Isparta Barosu'na bağlı faaliyet gösteren avukatlar aşure etkinliği düzenledi. Yalvaç Adliyesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, diğer protokol üyeleri, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.
Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Muharrem ayı içerisinde iş yoğunluğu nedeniyle gerçekleştiremedikleri etkinliği geç de olsa gerçekleştirdiklerini söyledi. Gökmenoğlu, "Başta burada görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş olan değerli meslektaşlarımız olmak üzere şu an aramızda bulunamayan tüm savcı ve hakimlerimize, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimize, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e bu hayır işinden hasıl olan sevabı bağışlıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.
İlçede avukatlık stajını başarıyla tamamlayan ve ruhsat almaya hak kazanan Fatma Türkan Şallı'ya da Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu tarafından belgesi verildi. Şallı'ya cübbesini ise yanında stajını tamamladığı avukat Lütfü Aydoğmuş'un giydirdi. Gökmenoğlu, "Başkanlığım döneminde ilk kez bir ilçede yemin töreni yapıyoruz. Normalde bunu hep baromuzda yapıyorduk. Bu bir ilk oldu" dedi.
Törenden sonra etkinliğe katılan misafirlere aşure ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!