Yalova Kadın Meclisi’ne anlamlı plaket

Güncelleme Tarihi:

Yalova Kadın Meclisi’ne anlamlı plaket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 11:39

Yalova Kadın Meclisi’ne anlamlı plaket

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği (ULEKAD) ve TORAKS derneği tarafından plaket verildi.

Yalova Kanser Hastaları Derneği ve Çınarcık Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 01-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı kapsamında düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölüm sorumlusu Dr Cengiz Gemici, ULEKAD Başkanı Hüzün Yücel, Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birçok çalışmada başarılar gösterip farkındalıklar yarattıklarını söyledi. Özellikle on yıl kadar önce Yalova'nın çeşitli köylerinde ve mahallelerinde yapmış oldukları çalışma ile binlerce kadını meme muayenesi ve rahim ağzı kanseri tahlilleri yaptırmalarını sağlamalarının çok önemli ve farkındalık yaratan bir çalışma olduğunu söyleyerek plaket vermeyi uygun bulduklarını söylediler.

Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl, plaketin oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Anıl, “KETEM ile yaptıkları ortak çalışma ile hemen her mahalle ve köyde kanser hastalığı belirtileri ve erken teşhisin önemi anlatılarak birçok kadının meme muayenesi ve smear muayenesi yaptırdık. Bu çalışma bir sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan ilk ve tek muayene ve erken teşhis çalışmasıdır. Her yıl risk altında olan hanımların muayenesini takip ettik. Artık Yalova'da olan Kanser Hastaları Derneği’ne el verdik onlar ile her zaman yan yana olmaktan mutluluk duyarız. Her zaman destekçileri olacağız. Bu yüzden bu plaket bizim için çok anlamlı” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!