Yalnız oyuncaklara yepyeni arkadaşlar

Güncelleme Tarihi:

Yalnız oyuncaklara yepyeni arkadaşlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2010 00:00

Yeni Yüksektepe Kültür Derneğine bağlı olan Gea Arama Kurtarma ve Ekoloji Grubu tarafından hazırlanan kampanya kapsamında, eski ya da kullanılmayan oyuncaklar toplanarak yeni sahiplerine ulaştırılacak. Temizlendikten sonra onarımları da gönüllülerce yapılacak oyuncaklar, Ankara’nın Ayaş ilçesinde ve köylerindeki anaokulu, ilköğretim 1 ile 3. sınıf öğrencilerine dağıtılacak.

Çocuk ve doğa

Grubun Ankara sorumlusu Nazım Özdemir, “Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar” adlı kampanyayı 2007 yılından bu yana gerçekleştirdiklerini söyledi. Özdemir, “Bugüne kadar evlerde bekleyen 82 bin 54 yalnız oyuncak, 13 ilde 105 okulda 25 bin 424 öğrenciye arkadaş oldu” diye konuştu.

Amaç geri dönüşüm

Özdemir, “Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar” kampanyası ile amaçlarının geri dönüşüm ile doğaya yardımcı olmak olarak özetledi.

SİLAH GÖNDERİLMESİN

Oyuncaklarını paylaşan arkadaşlarımızdan top, tüfek ve silah gibi oyuncakları göndermemeleri konusunda bir duyarlılık gösterilmesini bekliyoruz. Ayrıca çok fazla yıpranmış ya da eksik olduğunda bir şey ifade etmeyen lego ve puz zle gibi oyuncakların gönderilmemesini rica ediyoruz. Cinsel içerikli oyuncaklar da kabul etmediğimiz oyuncaklar arasında. Bunların dışında bisiklet de dahil olmak üzere çocukların ilgisini çekebilecek her türlü oyuncağı kabul ediyoruz.”

Arkadaşa mektup

ÖZDEMİR, artık kullanılmayan ama kullanılabilir durumdaki oyuncakların, bunlara ulaşamayan arkadaşlarına hediye olarak götürüleceğini belirterek, “Bazen, oyuncağını paylaşan kardeşimiz bize diğer kardeşine götürülmek üzere mektup bile verebiliyor. Bu kampanyayla, Ayaş köy okullarındaki kardeşlerimize küçük bir yılbaşı hediyesi vermeyi düşündük” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!