Yalçın Bayer: Yeter! Söz milletin






Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Siyasetçinin ‘komünist’ bürokrata ettiği

DEVREK'te İlçe Tarım Müdürü Adil Örenli vardı; Atatürkçü ve demokrat bir bürokrat... Devrek'te seracılık, hayvancılık ve meyvecilik alanlarında birçok ilklere imza atmış. Ancak başına gelmedik kalmamış; sırf politik nedenlerle 11 yılda tam 9 kez tayini çıkarılmış.

Milletvekillerinin yaptığı tayinlerden 8'i de, yargı tarafından geri çevrildi. Müdür en sonunda Diyarbakır'a sürüldü.

Örenli'ye nasıl bir 'kıyım' uygulandığını sıralayalım:

1989'da, ANAP Zonguldak Milletvekili Veysel Atasoy'un girişimiyle Akçakoca'ya atandı. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi tayini 'keyfi' bularak Örenli'yi geri döndürdü.

1991'de yine Veysel Atasoy'un girişimiyle Ordu'ya atandı, yine yargı kararıyla geri döndü.

1995'te milletvekili Adnan Akın (DYP) tarafından Afyon'a tayini çıkartıldı, yine yargı kararıyla geri döndü.

Aynı yıl hızını alamayan Adnan Akın'ın ‘‘Ben komünistleri devlette ve Devrek'te tutmam’’ diyerek bakanlıktan ikinci kez çıkarttığı tayin de yargıdan döndü.

1998'de Veysel Atasoy tayini bu kez Kastamonu, Daday'a çıkarttı. Tayin yine yargıdan döndü.

Aynı yıl Veysel Atasoy, tayini bu kez Bartın'a çıkarttı, yine yargıdan döndü.

Adil Örenli'nin kaderi değişmiyor.

- 2000'de Örenli'nin tayini, kendi görüşlerinde birini müdür yapmak için bu kez de MHP Zonguldak Milletvekili İ. Hakkı Cerrahoğlu -eski soyadı Parlak- tarafından Çaycuma'ya gönderildi. Yargı yine 'keyfi' dedi.

Adil Örenli, son olarak 'sağda-solda MHP aleyhine konuşuyor' dedikoduları üzerine yine Cerraoğlu tarafından 'geçici' görevle Ergani'ye (Diyarbakır) verildi. Örenli dava açtı ve dava sonuçlanmadan bu kez de Hani (Diyarbakır) Tarım Müdürlüğü'ne 'asaleten' atandı. Bununla da hızını alamayan MHP'li Tarım Bakanlığı, Devrek İlçe Tarım Müdürlüğü'ne, müfettiş gönderdi, sırf yaptıkları tayini haklı göstermek için...

Bu tayinlerin devlete olan faturasını bu milletvekilleri ve bakanlık hiç hesaplamıyor mu?

İşte devlet böyle çökertiliyor.

‘Bilgin’ açıklaması

ADANA (Basın) Cumhuriyet Savcısı Vedat Menteş, ‘‘Ömer Bilgin aranıyor’’ (11.4.2001) başlıklı yazıya 24.4.2001 tarihinde bir açıklama gönderdi. Açıklama şöyle:

‘‘Adliyeye sevk edilenlerin Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakıldığı yolundaki haberin Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi ile bir ilgisinin bulunmadığı, bu husustaki kararın günün Adana Nöb. Sulh Ceza Hakimliği'nce verildiği, kayıtların tetkiki ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nın -başkan Nurettin Var- 19.4.2001 tarihli, 2001/33 sayılı ekli yazılarından anlaşılmakla... söz konusu haberin bu şekilde düzeltilmesi 5680 sayılı Basın Yasası'nın 19. maddesi uyarınca rica olunur.’’

Bizi soyanları yargıya verelim

YILLARDIR bizi soyan, hortumlayan, eşini-dostunu zengin yapan, rüşvet alan, şaibeli ihale alan sahtekárların sayesinde 65 milyon insanın sağlığı bozulmuş, işi bozulmuş, ailesi dağılmış duruma düşmüştür.

Daha da kötüye gittiğimiz kesindir.

Bizi bu duruma getiren memur, müdür, müsteşar, bürokrat, bankacı, işadamı, milletvekili, güvenlik görevlisi kimse cezasız kalmamalı. Bir kişiye küfür etsen ceza yersin. Bu sahtekárlar ortada dolaşıyor.

Bu kişileri halk olarak görevi kötüye kullanmaktan mahkemeye vermek isteriz. Ama paramız yetmez. Lütfen sizler aranızda görüşün, bu sahtekárlar hakkında tek tek mahkeme açın. Ceza almaları için elinizden geleni yapın. Masraflarınız için elimizden geleni yaparız. Türk halkına bundan büyük hayır olmaz.

M.V-MANİSA

Gedik: Temiz kalacağım

MALTEPE'nin yeni Belediye Başkanı Sinan Gedik'le kısa bir sohbet olanağı bulduk. Dürüst bir yönetim için hayli iddialı:

‘‘Maltepe'de bataklığı kurutmaya çalışacağım. Güven unsuru olup halkı barıştıracağım. Asla yanlış içinde olmayacağım. Hukukun dışına çıkmayacağım. Kendime güveniyor ve inanıyorum. Maltepeliler de bana güvensinler' diyor.

Göreve geldikten sonra tüm partileri ve STK'lerini ziyaret ettiğini, kendilerini her konuda bilgilendireceği sözünü verdiğini anlatan Gedik, ‘‘Göreceksiniz, Belediye'yi bugün aldığım gibi teslim edeceğim’’ diye konuştu. Gedik, Marmara Deniz Sitesi'nin çevirdiği 1510 metrekarelik Hazine alanının duvarını yıkarak halka kazandıracağını açıkladı ilk müjde olarak.

Maltepeliler, Gedik'i iyi izlemeliler.

‘Komünist’ bürokratın kaderi

DEVREK'te ilçe Tarım Müdürü Adil Örenli vardı; Atatürkçü ve demokrat bir bürokrat... Devrek'te seracılık, hayvancılık ve meyvecilik alanlarında birçok ilklere imza atmış. Ancak başına gelmedik de kalmamış; sırf politik nedenlerle 11 yılda tam 9 kez tayini çıkarılmış. 1989'dan beri, Zonguldak Milletvekilleri Veysel Atasoy (ANAP/DYP) ve Adnan Akın (DYP) tarafından çeşitli yerlere tayini çıkartılmış. Atamalar Bölge İdare Mahkemesi'nden 'keyfi' bulunarak geri dönmüş. Son olarak da MHP Milletvekili İ.Hakkı Cerrahoğlu -eski soyadı Parlak- kendisini önce Ergani'ye, karar yine yargıdan dönünce de bu kez Hani'ye verdirtmiş. Suçu onlara göre 'komünist' olmak.

Bu tayinlerin devlete olan faturasını bu milletvekilleri ve bakanlık hiç hesaplamıyor mu? İşte devlet böyle çökertiliyor.

Deprem gezisi

AVCILAR'dan bir okurumuz, Türkiye'nin böyle sıkıntılı bir döneminde, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Avcılar Belediye Başkanları Dr. Hasan Akgün (ANAP), Halidun Özbatur(DSP) ve Mustafa Değirmenci'nin (DSP), ABD'ye gitmelerini eleştirdi. Olay doğruydu ancak gezinin amacı başkaydı; Kongre'nin Missisippi Eyaleti'nden bir grup milletvekili, depremden etkilenen üç ilçe ile ilişkiler kurup teknik donanım yardımı yapmak istiyorlardı. Bu nedenle başkanlar davet edilmişti. Kongre'deki bir toplantıya katıldıktan sonra Missisippi Eyaleti'ni gezeceklerdi. Yani, 'ballı gezi' değildi. Dileriz, Derviş'ten önce hayırlı sonuçlarla dönerler.

MESAJ

ROBERT Kolej Mezunlar Derneği'nin, bugünkü ‘Türkiye'nin İçinde Bulunduğu Kriz ve Çıkış Yolları' konulu panelin konuşmacıları; Ufuk Söylemez, Işın Çelebi, Cüneyt Ülsever, İsmet Solak ve Okay Gönensin. Yer; Bizim Tepe, 19.00.

DAVUTLAR (Kuşadası) Beldesi'ndeki Adakent Tatil Köyü Yapı Kooperatifi'nin üyesi bir okurumuz, ‘‘Adımı sakın yazmayın, başım belaya girmesin’’ diyerek, kooperatif yöneticileri ile birçok iddia sıralıyor; kooperatif inşaatını kendi kurdukları Alantur AŞ'ye inşa ettirdiklerini, konutları akraba, yakınları ve bürolarında çalışan elemanlarının üzerine geçirdikleri, Genel Kurul'a sahte üyeler getirdikleri, yüksek aidatlar topladıkları, borçlulardan bileşik faizlerle para talep ettikleri ve ödemeyenleri ise ihraç ettikleri... Ticaret Bakanlığı'nın bilgisine sunulur.

Yazarın Tüm Yazıları