'Yalancı Bahar' çabuk bitti

Özellikle son 1 yıldır Fenerbahçe taraftarının kendine ait tüm değerlere sonuna sahip çıkması, farkında olmadan camiaya zarar veriyor.

Haberin Devamı

Şike operasyonunun resmen başladığı o sıcak günden sonra bazı çevrelerce umumiyetle sarı-laciverte yapılan eziyet ve zulüm, taraftarı çok daha hassas yapmış. Can acıtan 'gerçekler'i dile getirenler, artık hainlikle, canilikle, yalancılıkla suçlanıyor. Gözleri sadece sarı ve lacivert görenlerin nazarında Aykut Kocaman'ın, Aziz Yıldırım'ın ya da futbolcuların eleştirilmesi "Zındıkların, kulübü 3 Temmuz sürecine götürmek istemesi" demek.

 

Alex'in gönderilişinin akabinde alınan Mönchengladbach ve Beşiktaş galibiyetleri 'Yalancı Bahar' etkisi yarattı. Ancak tablo Bob Ross'un değildi. Kıvırcık saçlarıyla bir dönemin sabahlarını aydınlatan ressamın yaptığı gibi sağa sola mutlu bir kuş konduramıyor, neşeyle akan bir dere çizemiyor, göz alıcı bulutlarla resmi tamamlayamıyoruz. Çünkü Ross'un resme duyduğu aşk gibi naif değil bir kısım Fenerbahçe taraftarının aşkı. Aşırı sevgi, cehalet belki belirli bir çıkar için yalancı samimiyet, ortaya 'Aşktan gözleri kör olmuş' bir Fenerbahçeli profili ortaya çıkartıyor. Aykut Kocaman'ı eleştirmek vahşet, takımı yetersiz bulmak hunharlık, değişim istemek hainlik olarak nitelendiriliyor bu NeoFenerbahçelilerin gözünde.

 

Haberin Devamı

Ancak 'İnsan koruma', 'Değerlere sahip çıkma' argümanı iki cephe yaratıyor. Bir taraf körü körüne yanlışları savunurken, diğer taraf haklılığını kanıtlamak istercesine kişilik haklarına saygısızlıkta ustalaşıyor. Fenerbahçe'yi saf duygularla eleştirenler ya da aynı şekilde naifçe koruyanların sayısı azalırken, Fenerbahçe'ye zarar verecek, düşündüğüne körü körüne bağlı zıt kutupların güruhları çoğalıyor. Aykut Kocaman'ın her basın toplantısında 'İstifa'yı dillendirmesi de bunun bir ürünü. Cephede savaş süngü mesafesine gelmişken, uğruna savaşılan şeyin de sessiz kalması düşünülemez.

 

Fenerbahçe'yle ilgili en ufak olumsuz eleÅŸtiriyi sindirememek, gerçeklerin gözden kaçmasına sebep -oluyor- olacak; Fenerbahçe'yi çok sevdiÄŸi için laf söyletmeyen taraftar ise zararın... Gözlere takılan o bağın sadece adalet tanrıçası Themis'in yüzüne yakıştığını unutan sözümona 'Aşıklar', Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım'ın misyonu dolduktan sonra soluÄŸu baÅŸkasının gemisinde alacak. DoÄŸru ya da yanlış, gerçekleri dile getirenler ise geminin küreklerini asla bırakmayacak.Â

Yazarın Tüm Yazıları