Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

Türkiye'deki sıcaklardan kaçarak Alp Dağları'nın eteklerinde yeni sezona hazırlanmak için Avusturya'ya giden Fenerbahçe, beklediğinin aksine çöl sıcaklarına yakalandı.

Başkent Viyana yakınlarındaki Südstadt stadında bugün sabah 1,5 saat çalışan Fenerbahçeli oyuncular aşırı sıcaktan adeta bunaldı.

Avusturya ikinci lig takımlarından ASK Trenkwalder Schwadorf takımıyla bugün akşam ikinci hazırlık maçını yapacak olan Fenerbahçe'nin ilk on birinde yer alacak futbolcular, bugünkü antrenmana katılmadı. Malzemecilerin sık sık sahaya taşıdığı soğuk su ve kırılmış buzlarla serinlemeye çalışan futbolcular zaman zaman da antrenmana ara vermek zorunda kaldılar.

Takımın yeni transferi Roberto Carlos da bugünkü sabah antrenmanına katıldı. Takımla birlikte ısınma hareketlerine katılan Carlos daha sonra 2. antrenör Santana nezaretinde özel olarak çalıştı.

Antrenmana kademeli koşu ile başlayan Carlos, aşırı sıcaktan bir süre gölgede dinlendikten sonra takımla birlikte forma giyerek çift kale maça katıldı.

Maç sırasında arkadaşlarına isimleriyle seslenerek pas isteyen Carlos, kısa sürede takım arkadaşlarıyla diyalog kurduğunu ortaya koydu.

Çift kale maçta bir de gol atan Carlos gol sevincini de yakınındaki Kemal'e sarılarak kutladı.
Takımın sabah antrenmanını bölgedeki bir grup Türk vatandaşı da izledi. Antrenman sonrası sahaya giren taraftarlar futbolculardan imza alarak hatıra resimleri çektirdiler.

Antrenmanı izleyen taraftarlar arasında bulunan türbanlı bayanların da sahaya inerek futbolcuların fotoğraflarını çektikleri ve imza aldıkları gözlendi.

GÖKHAN GÖNÜL: "HEDEFİM A TAKIMINDA FORMA GİYMEK"

Fenerbahçe'ye bu sezon Gençlerbirliği'nden transfer olan genç oyunculardan Gökhan Gönül, antrenmandaki performansıyla göz doldurdu.

Gökhan, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, “Yeni geldim, elimden gelen performansı sergilemek istiyorum” dedi.
Fenerbahçe'deki hedefinin ne olduğu yolundaki bir soruya karşılık ise Gökhan şu yanıtı verdi:
"Fenerbahçe benim için futbolun zirvesi. Bunun için de benim de hedeflerim var. İlk hedefim aklımla oynayıp, A takımının formasını giyerek takımda kalıcı olmak."

Yeni transfer Roberto Carlos'a ilişkin görüşlerini ise Gökhan şu ifadelerle açıkladı"
"Carlos uluslararası ünlü bir oyuncu. Carlos ile aynı takımda oynamak bana büyük onur veriyor. Carlos'dan öğreneceğim çok şey var. Hem çok iyi bir futbolcu hem de çok kaliteli bir insan."

Avusturya kampının kendisi için çok yararlı olduğunu belirten Gökhan, diğer arkadaşları gibi kendisinin de tek şikayetinin aşırı sıcaklar olduğunu kaydetti.

Yeni sezona hazırlık çalışmalarını 22 Temmuz'a kadar Avusturya'da sürdürmeyi planlayan Fenerbahçe bu akşam saat 20.00'de ikinci lig takımlarından ASK Trenkwalder Schwadorf takımıyla ikinci hazırlık maçını oynayacak.

Açıklanan kamp programına göre Fenerbahçe yarın yine saat 20.00'de Avusturya 1. lig takımlarından Admira Wacker ile hazırlık maçı yapacak. 21 Temmuz Cumartesi günü de Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag takımıyla son hazırlık maçına yapacak olan Fenerbahçe, 22 Temmuz'da Türkiye'ye dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!