Yağmasan da gürle

Inter Başkanı Massimo Moratti, 2-0’ın rövanşında "Gerekiyorsa Liverpool’a 15 gol atarız" dedi. Bırakın 15’i tek bir gol bile atamayan Inter kendi evinde Liverpool’a 1-0 yenilip, Şampiyonlar Ligi’nden elendi.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de, Rubin Kazan’a transfer olan Gökdeniz için, "Bir Gökdeniz gider 100 Gökdeniz gelir" açıklamasında bulundu.

Bunca yıldır Trabzon’un neden bir Gökdeniz daha çıkaramadığı ise muamma...

Futbol dünyasında başkanların ortak özelliği bu galiba... Yağmasalar bile gürlüyorlar.

İKSV’den Rejans’a destek

İstanbul Film Festivali’nin tanıtımı için Rejans gibi küçücük bir mekan neden tercih edildi?

Tek bir olasılık geliyor akla.

Mal sahibiyle problemleri basına yansıyan ve 75 yıllık mekanından taşınması gündeme gelen ünlü Rus restoranına destek olmak için... Giden herkes kalabalıktan içeri giremediğini ve tıklım tıklım olduğunu söyledi kokteylin. Bu arada 5 Nisan’da başlayacak film festivalinin programı da belli oldu.

Yasemin Alkaya’nın "5. Kat" belgeselinin gösterileceğini yazmıştım. Yasemin aradı, "5. Kat değil, bu yıl Yaşam Arsızı gösterilecek" dedi.

"Yaşam Arsızı"nda şizofren iki kardeş kendi hayatlarını oynuyorlar. Festivalin Türk Sineması Belgeseller bölümünde gösterilecek film.

Semih Kaplanoğlu’nun yılın ödül rekortmeni filmi "Yumurta"nın hangi kategoride yarışacağını da merak etmiştim. "Herhalde Semih Kaplanoğlu’nun jüri başkanı olduğu Ulusal Film yarışmasında değil" diyerek... "Yumurta", Michael Ballhaus’un başkanlık yaptığı Uluslararası Yarışma bölümünde yarışacak. Hüseyin Karabey’in "Gitmek" adlı filmi de "Yumurta"yla birlikte Uluslararası Yarışma bölümünde yarışacak bir diğer Türk filmi...

Festivalin programı bu yıl çok daha zengin... Şimdiden herkese iyi seyirler.

Eagle in NY

George Clooney’in gay haberleri bize daha yeni yansıdı ama meğer New York gay kulislerinde uzun zamandır konuşulan bir şeymiş bu.

Benim geçen gün yazdığım Clooney yazımı New York’tan okuyan arkadaşlarım anlattı dedikoduyu. Clooney’in Eagle adlı gay clubta görüldüğü söyleniyor.

Eagle daha çok deri kıyafetler giyen, kaslı ve iri yarı gay erkeklerin gittiği bir barmış.

İçerisi de aşırı derecede loş ve kalabalık olduğu için ünlülerin kolay fark edilemeden eğlendiği bir mekanmış.

Ünlü gay porno yıldızlarının da takıldığı bu mekanda George Clooney’i gözleriyle görenler var.

Günün New York dedikodusu da böyle işte...

Expo 2015 açıklaması

Expo 2015 için Paris’te yürütülen lobi çalışmaları çerçevesinde yapılan konserleri eleştirmiştim dün. Geçen hafta yapılan Fazıl Say konseri bunlardan ilkiydi, yarın Anadolu Ateşi var Paris’te, haftaya da Sertab Erener konseri.

Expo 2015 Genel Sekreteri Tunç Soyer aradı, "Organizasyonlara yabancı misafir ve delegelerin katılımı istediğimiz orandaydı. Organizasyonla ilgili kendi aramızda problemler yaşayabiliriz ama bu konserlerin İzmir’e gerekli desteği sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Umarım...

Milano’yla kıran kırana rekabet yaşadığımız şu günlerde daha fazla ortalığı karıştırmamak için şimdilik susuyorum... 31 Mart’taki oylamadan sonra konuşurum.

Kahve Dünyası’na Türkiye yetmez

Akşam ekonomi sayfası kahve sektörünü mercek altına almış. Türkiye’deki ünlü kahve zincirlerindeki fiyat, dünya ortalamasının üzerinde.

Yani bir bardak kahveyi Almanya, Yunanistan, Amerika’dan pahalıya satıyorlar bize. En ucuzu ise bizim Kahve Dünyası’ymış.

Ve size bir şey söyleyeyim mi, en iyisi de o... İnci Aksoy, kapanıp giden muhteşem güzellikteki EKAV galerisinin içine bir Kahve Dünyası açtırmıştı. İlk kez orada tanıştım kahveleriyle bu markanın ve de tabii ki el yapımı çikolatalarıyla. Kahvenin yanında ikram ettikleri lokumlu çikolataları ve çikolatadan yapılmış çay kaşıkları bile yeter Kahve Dünyası’nın...

Bu kadar başarılılar ki dört yılda hızla şubeleri çoğaldı zaten.

Kahve Dünyası bu kaliteyi yurtdışına taşısa, eminim oralarda bile kahve imparatorluklarının korkulu rüyası olurlar...
Yazarın Tüm Yazıları