Yabancı Dil Sınavlarında Başarılı Olmanın Yolları Anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Yabancı Dil Sınavlarında Başarılı Olmanın Yolları Anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 15:09

üniversite öğrencilerine yabancı dil sınavlarında ki başarı anlatıldı

Ahi Evran Üniversitesi genç iletişimciler topluluğu tarafından Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda ‘Kim Korkar YDS’den’ konulu seminer düzenlendi.
Yabancı Dil sınavlarında başarılı olmanın sırlarının verildiği konferansa öğrenciler yoğun katılım gösterirlerken, konferansı dil eğitmenleri İlknur Altun Şatıroğlu ve Bülent Çakmak verdi.
İngilizcenin dünya üzerinde yaygın bir biçimde kullanıldığına dikkat çeken Bülent Çakmak, “Hangi mesleği seçerseniz seçin, inancınız, siyasi görüşünüz ne olursa olsun, olmazsa olmazınız bu dili etkin bir biçimde kullanabilmektir” dedi.
Yabancı dil öğrenmenin ülkemizde artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden eğitmen İlknur Altun Şatıroğlu ise, “Hangi bölümden mezun olursanız olun devlet atamasını istiyorsanız sizlerden YDS isteyeceklerdir.” dedi. Konuşmasında dil öğrenme sürecine de değinen Şatıroğlu, bunun süreklilik isteyen bir iş olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dil, sadece anlamdan ibret değildir; dil öğrenme matematiksel bir dizgidir. Ne tür soru çözülürse çözülsün zaman zarfı ve zaman uyumu olması gerekir.Başarmak için bol bol egzersiz yapmak ve soru çözmek gerekir.” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!