Yabancı dadı-hizmetçi çalıştıran iki ünlüye ceza

Güncelleme Tarihi:

Yabancı dadı-hizmetçi çalıştıran iki ünlüye ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2013 00:00

Haberin Devamı

Bunun üzerine harekete geçen Mali Şube ekipleri, önce şebekenin gönderdiği yabancı hizmetçilerin çalıştığı 12 adreste denetim yaptı. SGK uzmanlarıyla 2 ay önce yapılan ortak denetimde, Işın Karaca ve Rojin’in de evine gidildi.

IŞIN KARACA VE ROJİN’NE 9 BİN TL CEZA

SGK uzmanları ve polis tarafından 2 sanatçının da kaçak işçi çalıştırdığı belirlendi. Bunun üzerine Işın Karaca ve Rojin’e 9’ar bin TL para cezası kesildi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin yaptığı takip ve denetimlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz hafta yabancı uyruklu kadınları Türkiye’ye getirip evlere gönderen şebekeye baskın düzenlendi. Yapılan baskında 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i emniyetten serbest kalırken, 15 şüpheliden 5’i sevk edildikleri Çağlayan Adliyesi’nde tutuklanarak ceza evine gönderildi. Bu arada 3 aylık takip sürecinde 26 yabancı uyruklu kadının sınır dışı edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

FUHUŞ DA YAPTIRMIŞLAR

Şebeken özellikle Ukrayna, Moldova gibi ülkelerden iş bulma vaadiyle Türkiye’ye kadın getirdikleri öğrenildi. Getirilen kadınların pasaportlarına el koyan şebekenin, yabancı uyruklu kadınları dadı, hizmetçi, hasta bakıcı gibi evlere gönderdiği belirtildi. Ancak şebekenin talep edilmesi halinde fuhuş ve hizmetçilik yapmak üzere de adreslere kadın gönderdiği öğrenildi.

AVUKAT VE DOKTORLARI 500-1000 TL’YE ÇALIŞTIRDILAR

Şebekenin yurt dışından getirdikleri kadınlar arasında avukat ve doktorların da bulunduğu öğrenildi. Ülkelerinde az maaş aldıkları için şebeke tarafından Türkiye’ye getirilen kadınların 500 ila 1000 Dolar arası paraya çalıştırıldığı öğrenildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!