Ya Yunanca ya ölüm

Faşist Altın Şafak partisi milletvekili Soios’un geçen haftaki istifası herkesi şaşırtmıştı. İşin rengi belli oldu: Onun yerini partinin genel başkanının kızının kankası alacaktı. Bu kanka müzisyen, “Ya Yunanca konuş ya da geber” diye şarkılar besteliyor .

Haberin Devamı

Geçen hafta ırkçı-faşist Altın ?afak partisinden garip bir istifa geldi. 17 Haziran seçimlerinde Serez bölgesinden seçilen Nikitas Sioios daha doğru dürüst ikinci maaşını alamadan istifa etti. Gerekçe olarak da ‘iş yoğunluğu’nu gösterdi.
Ne var ki bir iki gün sonra Soios’un vergi beyannamesinden işsiz olduğu ortaya çıktı. Evli, iki çocuk babası, işsiz birinin en az 5 bin euro olan milletvekili maaşını elinin tersiyle itmesi düşündürücüydü.
Medyadan birileri istifanın üzerine gitti.
Parlamentoda Soios’un yerini alan Artemis Mathiopulos’un Altın ?afak partisi lideri Nikos Mihaliolakos’un kızı Urania’nın kankası olduğu anlaşıldı.
Medyaya bakılırsa, ırkçı-faşist lider, kızının hatırını kırmadı. Hatta Soios’un milletvekilliğinden istifa etmesi için partiden baskı ve tehdit yapıldı.
Liderin kızı Urania’nin kankası, Progom adlı bir orkestrada basgitar çalıp beste yapıyor.
“Bestelerinden birinin sözleri de şöyle:
Aç serseriler /
Yşiniz gücünüz yok /
Ülkemize geliyorsunuz /
Arnavutça, Rusça konuşuyorsunuz /
Ama artık doğru Yunanca konuşacaksınız /
Ya Yunanca konuş ya da geber...”
Kanka Mathiopulos milletvekili yemini vererek göreve başladı.

Haberin Devamı

Yunanistan’ı 550 milyon Euro cezadan kurtaran kadın

Bu diyarda ‘devlet memuru’ ya da ‘devlet üst düzey yöneticisi’ dediniz mi insanlar ya yüzünü buruşturur ya da sinsi sinsi güler.
Halkın gözünde, devlet sektöründe çalışan tembeldir, haram yiyicidir, rüşvete, dalavereye karışmıştır.
Haksız da değil halk. Ne skandallar patladı, ne paralar uçtu gitti devlet memurları ve üst düzey devlet yöneticileri sayesinde.
Bu yüzden, geçen salı günü Başbakan Andonis Samaras’ın bir üst düzey devlet yöneticisine teşekkür belgesi verdiği haberi duyulunca herkes şaşırdı.
Ve Hükümet Genel Sekreterliği Uluslararası ve AB Konuları Dairesi ?efi Eleni Martsuku birdenbire gündeme damgasını vurdu.
Daha önce ABD’de Yale Üniversitesi’nde eğitmen ve araştırmacı olarak görev yapan 38 yaşındaki hukukçu Martsuku 2010’dan bu yana Yunanistan’da AB yasalarını ihlal edilmesi konularına bakıyor. Geçen iki yıl içinde AB yasalarının ihlal edildiği tam 117 vakayı tespit edip, ilgili bakanlık ve devlet birimlerini uyardı. Ayrıca, gereken düzeltme ve düzenlemelerin yapılmasını da takip etti. O olmasa AB Komisyonu bu 117 ihlal vakasını AB Mahkemesi’ne götürecek ve Yunanistan’ı tam 550 milyon 171 bin 440 Euro para cezasına çarptıracaktı. Önceki yıla kadar AB yasalarının ihlalinde birinci sıradaki Yunanistan bu kadın sayesinde sekizinciliğe düştü.
Okyanusta damla bile olsa bu durum halkın hoşuna gitti.

Yazarın Tüm Yazıları