"Ya Terim ya ölüm"

Güncelleme Tarihi:

Ya Terim ya ölüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalya basınında, Fiorentina'nın Verona galibiyetinden sonra teknik direktör Fatih Terim’in takıma ısındığı ve ekibini Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya yaklaştırdığı yorumları kullanılırken La Gazette Dello Sport gazetesi Mormenekşeli taraftarların tribünlerde "Ya Terim ya ölüm" yazılı pankartlar açarak Türkçe tezehurat yapmalarına dikkati çekti.

LA GAZETTE DELLA SPORT: "FLORANSA, TERİM'E MARŞ"

La Gazette Della Sport gazetesi, "Floransa, Terim’e marş" başlığı altında verdiği haberde, "Rui Costa ve Chiesa, Türk teknik direktörü göklere çıkartıyor" ifadesini kullandı. Gazetede, Fiorentina’nın artık Avrupa Şampiyonlar Ligi düşüne "tam olarak girdiği" belirtilirken, teknik direktör Terim, "Bu grupla bir geleceğimizin olduğunu gösterdim. Daha fazlasını kazanacağız" dedi. Tribünlerde, "Ya Terim ya ölüm" biçiminde Türkçe tezahürat yapılmasına dikkat çeken gazetede, "Floransa, artık kendini biraz daha fazla Türk hissetmeye başladı. Taraftarlar, Türkçe sözcük ezberleyip, az İtalyanca bilen Terim’e sahada destek oluyurlar" denildi.

Noel’den sonra art arda Juventus, Milan, Atalanta Bergamo, Lazio ve Napoli ile karşılaşacak olan mor menekşelilerin önlerinde çok zorlu bir virajın olduğu belirtildi.

CORRİERE DELLO SPORT: "AVRUPA'YI BİLEN BİR BAYRAM"

Corriere Dello Sport gazetesi ise "Avrupa’yı bilen bir bayram" başlığı altında verdiği bir haberde, "Rui Costa’nın büyüleri, Chiesa’nın golleri ve dikkatli bir savunma. Verona, onların önünde eğilerek, selam veriyor" denildi. Haberde, Fiorentina’nın art arda 3 galibiyet alarak Avrupa Şampiyonlar Ligi bölgesinden 1 puan eksiği bulunduğu hatırlatılarak, Terim’in Juventus maçında da galibiyet istediği belirtildi.

Gazete, Noel tatili sonrası Terim ile kulüp başkanı Cecchi Gori’nin biraraya gelerek sözleşme yenilemek için görüşmelerde bulanacaklarını dile getirirken, "İlk kez mor menekşeli taraftarlar, başkan Gori aleyhine tezahürat yapmadı. Gori’nin yüzü artık gülüyor" ifadesi kullanıldı. Gazete, "1 saat cezbeden futbol, 1 saat tutulamayan, fırsatlara doymayan adeta saha dışına taşan Fiorentina" yorumlarını yaptı.

TUTTO SPORT: "CHİESA TERİM'İ ISINDIRIYOR"

Tutto Sport gazetesi, "Chiesa, Terim’i ısındırıyor: "Juventus’u yeneceğiz" başlığı altında verdiği haberde, "Fiorentina, Verona’yı kolayca geçiyor", "Rui Costa’dan mükemmel bir maç" ifadeleri kullanıldı.

INTER’Lİ HAKAN ŞÜKÜR

İtalya’nın FC Inter takımında top koşturan Hakan Şükür için de İtalyan basınında yapılan yorumlarda, „Yine eski günlerine dönmeye başladı. Takım için canla başla koştururken, gol yollarında etkisiz kalıyor. Yeniden gol atması şart“ yorumları yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!