Widen Your Heart

Türk Hava Yolları Widen Your Heart gönüllülerinin organizasyonu vardı geçen gün.

Haberin Devamı

Bilmeyenler için “Widen Your Heart” (Kalbini Aç) gönüllülerini kendi anlatımlarıyla tanıyalım:

“Türk Hava Yolları'nın hemen her biriminde, hemen her unvanla çalışan, 700'e yakın gönüllüyle üç yıldan bu yana, güç şartlar altındaki çocuklara yönelik faaliyetler yürüten bir sosyal sorumluluk grubuyuz.

Değil mi ki şirketimiz büyüyor, o büyüdükçe sorumlulukları da büyüyor. Biz dünyanın en fazla noktasına uçan bir havayolunun çalışanları olarak, sorumluluğumuzun farkındayız ve dünyanın bu en fazla noktasına değerlerimizi taşıma gayretindeyiz.”

İşte bu gönüllü ekip otizmli çocukları ve ailelerini misafir etmek istediğini bize bildirdi. Rutin bir gezi programı beklerken heyecanlı bir gezinin bizi beklediğini gördük.

Haberin Devamı

Kahvaltı ile start alacak program için sabah erken saatte Türk Hava Yolları B kapısından giriş yaptık. Güler yüzlü bir ekip bizi uçak şeklinde tasarlanmış dizayn edilmiş bir bölüme aldı. VIP koltuklarımıza oturup kahvaltı yapacağımız salona geçmeyi bekledik. Hostes kıyafetli genç kızlar “Şimdi masalarınızı açıp kahvaltı ikramına başlayacağız.” deyince “Bunlar bize sandviç mi verecek?” diye aklımdan geçirmedim değil.

Neyse koltuk masalarımızı açtılar, kahvaltı tepsilerimizi getirdiler ama bu servis, benim uçakta yaptığım kahvaltı servislerine hiç benzemiyor; zengin ve şık bir tepsi.

Kahvaltının devamında anladık ki, bizi ekonomi sınıfında değil business sınıfında ağırlıyorlar. Valla en güzel tarafı cam bardaktan çay içmekti.

Kahvaltımızı yaparken görevli arkadaşlardan uçuş ikramlarıyla ilgili birçok detayı da öğrendik. Bizim çocuklar sucuklu yumurta ikram edilmemesine bozulmalarına rağmen kahvaltımızı tatlılarımızı yiyerek tamamladık. Yalnız tatlılar muhteşem.

Haberin Devamı

Kahvaltının ardından Türk Hava Yolları’nın “Simülatör Merkezi”ne geçiyoruz. Burada uçakların içini geziyoruz, pilot kabinine giriyoruz, hostesliğe adım atacak olan genç kızların eğitimini izliyoruz.

Pilotların uçuş, iniş-kalkış eğitimi yaptıkları bölümleri hayranlıkla izliyoruz. Türk Hava Yolları’nın neden bir numara olduğunu daha iyi anladık. Eğitimler o kadar detaylı ki…

Hayatında uçağa hiç binmemiş çocuklar heyecanlı; anneler, kendilerine böyle ayrıcalıklı bir program yapıldığı için mutlu bir şekilde “Simülatör Merkezi”nden sertifikalarımızla birlikte ayrıldık.

Bize tahsis edilen bir araçla öğle yemeği yemek üzere aracımızda eğlenerek Çatladıkapı tesislerine gittik.

Haberin Devamı

Yemek sonrası Sultanahmet’i ve Yerebatan Sarnıcı’nı gezdik. Güneşli bir İstanbul gününde birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık.

Birçok gezi organizasyonu yapmış ve katılmış biri olarak, THY’nin bu projesinin beni çok etkilediğini söylemek istiyorum.

Başarıyı sadece teknik alanda iyi olmakla sınırlamayıp böylesine güzel ve gönüllü bir ekibin çalışmasına destek vermek harika bir şey. Yoğun bir tempoda çalışmalarına rağmen izinli günlerinde gönüllü olarak sosyal sorumluluk projelerine destek olan gençlerin varlığı beni çok mutlu etti.

Tüm THY çalışanları bizi severek ağırladı. Hepsine gönül dolusu teşekkür ediyorum. Ayrıca gezi süresince bizlere eşlik eden Derya Eser ve Bahar Adanır’a kattıkları neşe için teşekkür etmek istiyorum.

Haberin Devamı

Ülkem adına THY ile ve gençlerimizle gurur duydum.

Yazarın Tüm Yazıları