WADA'nın Ermal'in cezasına temyiz başvurusuna ret

Güncelleme Tarihi:

WADAnın Ermalin cezasına temyiz başvurusuna ret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 22:12

Efes Pilsenli milli basketbolcu Ermal Kurtoğlu'na, kullandığı saç ilacında doping içeren finasteride maddesi bulunması nedeniyle FIBA tarafından verilen cezaya, Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) yaptığı temyiz başvurusu reddedildi.

Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, FIBA Temyiz Yargıcı Ulrich Haas, 25 Ocak'ta FIBA Ofisi'nde yapılan duruşmada, tarafları dinledikten sonra dosyayı incelemeye aldı. Haas, yasaların kendisine tanıdığı 4 haftalık sürenin bitimine az bir zaman kala kararını açıkladı ve hem WADA'nın başvurusunu hem de buna karşılık Ermal'in, cezanın indirilmesi için yaptığı başvuruyu reddederek, FIBA'nın kararını onayladı.

FIBA, Ermal'den alınan örnekte doping içeren finestaride maddesi bulunması üzerine, milli basketbolcuya 6 ayı tedbirli olmak üzere 1 yıllık ceza vermişti.

WADA, cezayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıdığı takdirde yeni bir süreç başlayacak. Aksi halde FIBA'nın verdiği karar kesinleşecek. Bu cezaya göre Ermal'in 6 aylık tedbirlilik süresi 21 Mart'ta dolacak ve milli sporcu bu tarihten itibaren basketbol sahalarına dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!