Vurun abalıya!

Güreşçilerimiz, biletlerin ve pasaportların bagajlarda unutulması nedeniyle Bakü'ye gidemiyordu. İstanbul'da uçağa binen Milli Takım'ın bilet ve pasaportları Ankara'dan gelen kafilenin bagajında unutulunca, büyük sorun yaşandı. Hatalarını uçakta anlayan yetkililer...

Bu satırlar, bir gazetede birkaç gün önce yayınlanan 'Skandal yolculuk' başlıklı haberden alınma. Peki, pasaport ve bilet olmadan bu kafile uçağa nasıl bindi? Her gün gazete ve TV'lerde buna benzer hataları içeren metinleri okumanız, dinlemeniz mümkün.

Geçen ay, ünlü hakem Pierluigi Collina, Venezia-Roma maçındaki iki penaltı kararıyla İtalya'da medya tarafından yerden yere vuruldu. 3 hafta dinlendirilmesine karar verildi. 1 hafta aradan sonra yeniden görev almaya başladı. Geçen çarşamba da UEFA'nın görevlendirmesiyle R.Madrid-Barcelona Şampiyonlar Ligi yarı finalinde düdük çaldı.

Bu sezon ligimiz, sansasyonel iddialarla sarsıldı. Hakemler hedef oldu, eleştirildiler. Yaptıklarında ard niyetleri olduğunu kanıtlayabilmek için belge gerekir. Bu yoksa, değerlendirmesi hatadan öteye geçemez.

Kusursuz işlemesi gereken makineler de zaman zaman hatalı üretim yapabiliyor. Oysa günümüzde hataya af yok! Çünkü hoşgörü yok. En büyük haz başkalarının hatalarını yüzlerine vurmaktan alınır halde. Spor camiasının değil, toplumunun genel görüntüsü bu. Şimdiye kadar hata yapmadığını kim söyleyebilir? Sporcu bir yana, toplumumuzun Fair-Play'e ihtiyacı var.


Savaşı Krabbe kazandı


1991'de 100 ve 200 metrelerde dünya şampiyonluğu kazanan Almanların ünlü atleti Katrin Krabbe, 1992'de doping yaptığı belirlenince büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Krabbe, önce Almanya Federasyonu'ndan 1 yıl pistten men cezası aldı, ardından Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) cezaya 2 yıl ekledi.

Alman atlet, atletizmi bıraktı, şampiyon bir Alman kürekçi ile evlendi. İki çocuğu olan 31 yaşındaki Krabbe, spor ürünleri satış mağazasıyla iş hayatına atıldı. Ancak, Alman Federasyonu'nun verdiği cezayı arttırdığı için IAAF'ya karşı tazminat davası açtı. Geçen yıl Münih Mahkemesi, IAAF tarafından Krabbe'ın 690.000 dolar zarara uğratıldığına karar verdi. IAAF bu parayı ödemeye yanaşmıyordu ki, geçtiğimiz günlerde anlaşma sağlandı. Ne kadar tazminat alacağı açıklanmadı, ancak Krabbe 8 yıllık mücadeleyi kazandı. IAAF'den önce ceza, daha sonra da tazminat alan ilk sporcu oldu.


Geçmiş zaman olur ki...

Yıllarca basketbolumuza hizmet eden Hakan Artış, 'Merhaba Basketbol' adlı kitabının ilgi görmesi üzerine, 'Geçmiş Zaman Olur ki' isimli ikinci kitap için kolları sıvamıştı. Artış, kitabını hazırladı. Kısa bir süre sonra yayınlanacak 'Geçmiş Zaman Olur ki'de Aydın Örs'ten Harun Erdenay'a, Esat Yılmaer'den Doğan Hakyemez'e, Lütfi Arıboğan’dan İbrahim Kutluay’a kadar basketbol dünyamızın ünlülerinin ilginç anıları yer alıyor.


Rafael'in büyük başarısı

İspanyol Rafael Nadal-Parera, 15 yaşında tenis dünyasında tarihe geçti. Mallorca Açık'ta Ramon Delgado'yu yenen Rafael, tenisin profesyonelliğe dönüştüğü 1968'den buyana bir ATP maçı kazanan 16 yaşından küçük 9. erkek tenisçi oldu. 15 yıl 10 aylık Rafael, daha önce 4 ATP turnuvasına katıldı. ATP maçı kazanan en genç tenisçi ise 1985'te Buenos Aires'te 15 yıl, 1 aylıkken aldığı karşılaşma ile Arjantinli Franco Davin.



Dünya Kupası'na doğru

İspanya'nın evsahipliğinde 1982 yılında gerçekleştirilen 12. Dünya Kupası'na yapılan değişiklikle 16 yerine 24 takım katıldı. Finalde Federal Almanya'yı 3-1 yenen İtalya, Brezilya'nın ardından kupayı 3 kez kazanan ikinci ülke oldu. 17 yıl, 42 günlük Kuzey İrlanda forveti Norman Whiteside kupa tarihinde forma giyen en genç futbolcu unvanını aldı. 52 maçlık maratonda 146 (ortalama 2.8) gol atıldı. Kupadan bir kaç yıl önce adı şike olayına karışan İtalyan Paolo Rossi Gol Kralı (6 gol) oldu.
Yazarın Tüm Yazıları