GeriSeyahat Vosvoslar buluştu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Vosvoslar buluştu

Vosvoslar buluştu

Vosvos tutkunları 5. Geleneksel Kaplumbağa Şenliği 2000'de buluştular. Günboyu eğlenen Vosvosseverler özenle süsledikleri arabaları ile renkli görüntüler oluşturdular.

İstanbul Kaplumbağa Fan Clup üyeleri pazar günü artık geleneksel hale gelen Kaplumbağa Şenliği'ni kutladılar. Yaklaşık 200 Vosvos'un katıldığı şenlik Küçüksu Kasrı'nın yanında yer alan yeşil alanda yapıldı.

Şenlik 1995 yılında beş Vosvosseverin bir araya gelerek kurduğu Kaplumbağa Fan Clup tarafından organize edildi. Başkanlığını Ayhan Gençtürk'ün yaptığı Fan Club'ın yaklaşık 500 üyesinin bulunduğu belirtildi. Sadece Volkwagen marka bir otomobil sahibi olmanın üye olmak için yeterli görüldüğü Fan Club bu yıl 7'nci etkinliğini düzenledi. Pepsi ve İtalyan motor yağı firması Tamoil'in sponsorluk yaptığı şenlik çeşitli etkinliklerle günboyu sürdü.

Sabah saat 10.00'dan itibaren toplanmaya başlayan kaplumbağalar alana teker teker alındılar ve belirlenen yerlere yerleştirildiler. Kaplumbağalar alana yerleştirildikten sonra ortaya gerçekten çok güzel bir manzara çıktı. En yenisi 20 yaşın üzerinde olan kaplumbağalar sahipleri tarafından yıkanmış, süslenmiş ve şenliğe öyle getirilmişlerdi.

Birbirleriyle yarıştılar

Bu süslü Vosvoslar şenlik kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Şenlikte, En Bakımlı Kaplumbağa, En Orijinal Kaplumbağa, En Süslü Kaplumbağa ve En Bakımsız Kamlumbağa, En Kıdemli Sürücü ve En Çaylak Sürücü daha önce belirlenmiş bir jüri tarafından seçildi. Bu yarışmaların yanı sıra günboyu 'araba itme yarışması' gibi yarışmalar yapıldı. Şenlik müzik dinletisi ve sokak tiyatrosu gösterileri ile devam etti.

Günboyu eğlenen Vosvosseverler her fırsatta Vosvoslara olan ilgilerini gösterdiler. Her yaştan Vosvosseverin bulunduğu şenlikte konuştuklarımız arabalarına olan sevgilerini dile getirdiler. Vosvosseverlerin bir kısımı arabalarını sürekli kullanıyorlar, bazılarının ise ikinci bir arabası var ama Vosvos sahibi olmaktan asla vazgeçemiyorlar. 69 model bir Vosvos'u olan Hasan Göktaş ‘‘Bu bir gönül işi, ben arabamla konuşurum. 1967 yılından beri Kaplumbağam var. İkinci bir arabam da var ama bunun yeri bambaşka’’ diyor.

Özel şoförlük yapan Burhan Tümer ise 1993 yılından beri Vovos kullanıyor. Tümer ‘‘Özel şoförlük yapıyorum. Mercedesler BMW'ler kullanıyorum ama Kaplumbağa'nın yeri ayrı onu hiçbir şeye değişmem diyor.

False