"Voleybolda Türkiye bizim için örnek"

Güncelleme Tarihi:

Voleybolda Türkiye bizim için örnek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2013 14:30

Azerbaycan Voleybol Federasyonu Başkanı Faik Karayev, Türkiye'nin voleyboldaki gelişiminin kendileri için örnek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamada bulunan Karayev, Türkiye'de daha önce A Milli Kadın Takımı ve birkaç kulüpte antrenörlük yaptığını hatırlatarak, son yıllarda adından söz ettiren Azerbaycan voleybolunun Türkiye ile benzer bir ilerleme sağladığını kaydetti. Türkiye'de özelikle kadın voleybolunda kulüplerin yaptığı önemli yatırımlarla elde edilen büyük başarıların milli takıma da yansıdığını anlatan Karayev, şöyle konuştu:

"Takımların daha profesyonelce çalışması milli takımı üst seviyeye taşıdı. Türk takımları Avrupa kupalarında son birkaç yıldır hep zirvedeler. Vakıfbank son iki yılda CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Kulüplerin başarılı olması milli takıma da yansıyor. Dolayısıyla bu da bizim için bir örnektir. Son yıllarda bizim de kulüp takımlarımız başarılı sonuçlar alıyorlar. Kadın voleybolunda ciddi yatırımlarımız var. Mücadele ettikleri alanlarda güçlü ve iddialı takımlarımız var. Azeryol, Rabıta ve Igtisadchi takımlarımız bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Kulüplerimizin gelişimi ileride milli takımımızı da yukarıya çıkartacaktır."

"Biraz katkım olduysa bu seni çok sevindirir"

Faik Karayev, Türkiye'de çalıştığı dönemde şimdiki kadar iyi imkanlara sahip olmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de voleybol yeni gelişmeye başlıyordu. Ancak biz o şartlarda bir temel atmayı başardık. Bunda sadece benim değil, bütün Türk antrenörlerinin katkısı büyük. Çünkü biz bir ekip yaptık. Yani bütün başarılar bence o dönemden sonra başladı. Türkiye'nin star oyuncuları hepsi oradan çıktı. Burada özellikle Türk antrenörlerinin çok büyük emekleri var. Ben o zaman çalıştığım için çok mutluyum. Biraz katkım olduysa bu seni çok sevindirir. Sağ olsunlar şu ana kadar da anıyorlar."

"Türk ve Azeri takımları Avrupa'da zirvede"

Faik Karayev, Türkiye'nin voleybolda ciddi yatırımlara 20-25 yıl önce başladığını, Azerbaycan'ın ise son 10 yıldır bu sporda ilerlediğini kaydetti.

Karayev, şunları söyledi:

"En çok sevindiğim şeylerden birisi de son dönemde Şampiyonlar Ligi'nde Azerbaycan ve Türk takımlarının Dörtlü Finallerde olması. Eskiden hepimizin arzusu Türk ve Azerbaycan takımlarının son 8'e kalmasıydı. Ancak bugün iki kardeş ülkenin takımları da hedeflerini kupa olarak koyuyor."

Haberin Devamı

Türkiye ve Azercaycan'ın bu sezonda CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde üçer takımla temsil edileceğini anımsatan Karayev, "Bu sene de Türk ve Azerbaycan takımları Şampiyonlar Ligi'nin zirvesinde olmaya devam edeceklerdir. Geçen sezonki finale iki Türk, bir Azeri takımı çıktı. Galatasaray Daikin, Vakıfbank ve Rabıta Bakü ile İtalyan takımı Yamamay vardı. Bundan sonra inşallah dördü de Türk ve Azeri takımları olur" ifadelerini kullandı.

Faik Karayev, Türkiye ve Azerbaycan'daki ekonomik gelişmenin spora yapılan yatırımları artırdığını, iki ülke takımlarının sağladığı imkanların başarılı yabancı oyunculara cazip geldiğini ve tercihlerini bu takımlarda oynamaktan yana kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!