Voleybolda play-off'lara Türkiye damgası

Güncelleme Tarihi:

Voleybolda play-offlara Türkiye damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 11:19

DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 4 Türk voleybol takımı da 6'lı play-off turuna kalma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin voleyboldaki temsilcileri, Şampiyonlar Ligi'nin 12'li play-off aşamasında fire vermedi. Erkeklerde yer alan tek Türk takımı Halkbank, son şampiyon Rus Belogorie Belgorod'u altın setin ardından eledi. İlk maçı sahasında 3-1 kazanan başkent ekibi, rövanşta ise rakibine aynı skorla mağlup oldu ve tur atlayan takım, altın setin ardından belirlendi.

Altın sette Rus ekibine 15-11 üstünlük kuran Halkbank, 6'lı play-off turuna kaldı. Geçen sezon kupada gümüş madalya kazanan Halkbank, 6'lı play-off'ta bir diğer Rus temsilcisi Zenit Kazan ile eşleşti.

Kadınlarda Türk derbisi

Türkiye, kadınlarda 6'lı play-off turunda 3 takımla temsil edilecek. Çek Cumhuriyeti'nden Agel Prostejov ile oynadığı ilk maçı 3-1 kazanan Eczacıbaşı VitrA, rövanş mücadelesinden de 3-0 galip ayrıldı ve 6'lı play-off turuna yükseldi. Eczacıbaşı VitrA, 4'lü Finaller'e yükselmek için İsviçre'nin Volero takımıyla mücadele edecek.

İlk maçta Almanya'nın Dresdner takımını deplasmanda 3-0 mağlup eden Fenerbahçe Grundig ise rövanş mücadelesini 3-2 kaybetmesine rağmen kupada yoluna devam etti. Deplasmanda 3-2 yendiği Rusya'nın Dinamo Kazan ekibini sahasında da 3-0'la geçen VakıfBank, 6'lı play-off'ta bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe Grundig'in rakibi oldu. DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde 6'lı play-off maçları, 3-12 Mart tarihleri arasında oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!