Viranşehir Eğitim Sen’den Gözaltı Ve Uygulamalara Tepki

Güncelleme Tarihi:

Viranşehir Eğitim Sen’den Gözaltı Ve Uygulamalara Tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 12:11

VİRANŞEHİR’DE EĞİTİMSEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

Şanlıurfa’nın Viranşehir Eğitim Sen Başkanı Abdulcelil Çelebi "Ülkemizdeki bütün halklara umut olan "Demokratik Çözüm Süreci" bitirilmiş, bölge halkı karanlık yıllara, ölümlere, faali belli olmayan cinayetlere mahkum edilmeye başlanmıştır" dedi.
Ülkede bazı kesimlerin cezalandırılmak istendiğini söyleyen Çelebi, "Bazı bahanelerle birçok kurum temsilcisi, gazeteci, yazar, belediye başkanı ve siyasetçi hakkında soruşturma başlatılmış, bazıları da gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Bu tür uygulamalarla ülke kaos ortamına sürüklenmektedir. Bu anlamda tüm Türkiye de yüz binlerce üyesine yönelik baskı artmaktadır. Eğitim Sen, bilimsel laik anadilde bir eğitimin için yürüttüğü mücadelenin yanında, ülkede barış ve demokrasi mücadelesi veren kurumdur. Eğitim-Sen bir çok anlayışın hedefi haline gelmiştir. Siverek’te üyemiz olan bir öğretmen arkadaşımıza gözaltına alınmış ve işkenceye maruz kalmıştır. 10 Aralık günü sabahın erken saatlerinde Urfa merkezde Eğitim-Sen, SES ve birçok parti sivil toplum örgütü temsilcisi arkadaşlarımız göz altına alınmıştır. Viranşehir başta olmak üzere birçok merkezde 10 günde bir yapılan bu ev baskınları gözaltılar tamamen sindirmeye ve kurumları illegalleştirmeye yöneliktir bir tutumdur. Eğer bu ülkede barışı savunmak ölümleri durdurmak için emek veren kişiler suç işliyorsa biz KESK olarak bu suçu işlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yetkililere seslenen Çelebi, " Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Demokratik zeminde siyaset yapan, mücadele eden, örgütlenen, kişi hak ve hürriyetini savunan sendikalar ve tüm sivil toplum örgütlerin üzerindeki bu baskıya son verilmelidir. Tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül başta olmak üzere tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalı ve özgür basın üzerindeki bu abluka kaldırılmalıdır" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!