HABER

Yangınlarda son durum! Marmaris'ten sevindiren haber

Orman yangınları ile ilgili son dakika haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor. Yangınların devam ettiği bölgelerde havadan ve karadan söndürme işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Bölgeden yapılan canlı yayında son durum hakkında bilgiler canlı yayında verildi.

DHA Muhabiri Davut Can, Orhaniye'den son durumu aktardı:

Marmaris'te Orhaniye'ye bağlı Kızkumu mevkiindeyiz. İki gündür alevler Kızkumu'nu çevreleyen dağlarda etkisini sürdürüyordu. Turgut Mahallesi'ndeki yangının da kontrol altına alındığını gözlemliyoruz. Henüz resmi bir açıklama gelmedi. Dağların etekleri ile yerleşim yerleri arasına set çekildi. Ekipler 7/24 orada nöbet beklediler. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasını engellediler. Bir yandan soğutma çalışması da devam ediyor. Bir yandan da ekipler rehavete kapılmıyor.

DHA Muhabiri Hande Nayman, Milas'ın Akçakaya Mahallesi'ndeki son durumu anlattı:

Alevler yerleşim yerine yakın. Pek çok mahalle tahliye edildi. Evler hızlıca boşaltılıyor. Rüzgarın çok hızlı esmesi nedeniyle etkisini artırıyor. Bölgedeki söndürme çalışmaları devam ediyor. Helikopterler söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Akçakaya Mahallesi'nde yola da sıçradı yangın. Milas yangını hâlâ devam ediyor. Gece saatlerinde karadan müdahale yapılıyor. Oldukça yoğun bir duman var bulunduğumuz noktada. Siyah dumanlar adeta ilçeyi tamamen kaplamış durumda.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler