HABER

Virüs, bir kez daha değişime uğradı! Yeni varyantın adı: AY.4.2

Yaklaşık 2 yıldır koronavirüs ile savaşan dünyaya bir kötü haber daha geldi. Delta'dan daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğu belirtilen 'AY.4.2' isimli varyant bir ülkede daha görüldü.

2019'un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) 5 milyona yakın can mal oldu. Vaka ve ölüm sayıları Delta varyantı nedeniyle dünyanın bazı bölgelerinde artmaya devam ederken dünyaya çok kötü bir haber geldi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'endişe verici' olarak sınıflandırdığı Delta varyantı mutasyona uğradı. İngiltere'de tespit edilen yeni varyantın adı AY 4.2.

Dünya İngiltere'den gelen bu haberin şokunu atlatamadan İsrail'de yaşanan gelişme ile sarsıldı. AY 4.2. İngiltere'nin ardından İsrail'de de görüldü.

DAHA BULAŞICI!

'AY.4.2' isimli Delta varyantı mutasyonunu mercek altına alan bilim insanları, AY.4.2’nin diğer varyantlara göre yüzde 10 ile 15 daha bulaşıcı olduğunu belirledi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, baskın tür haline gelen Delta'nın alt varyantı AY.4.2 Avrupa’dan gelen 11 yaşındaki bir çocukta tespit edildi.

AY.4.2 ile ilgili 'Delta'dan çok daha tehlikeli' uyarısı yapıldı. İngiltere'deki yüksek vakaların nedeni olarak da AY.4.2 gösterildi. Uzmanlar AY.4.2'nin pek çok ülkede görülebileceğinin altını çizerek 'en kötüsüne hazırlıklı olmalıyız' uyarısında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler