HABER

Van'da gökyüzü gözlem etkinliğine yoğun ilgi

TÜBİTAK'ın düzenlendiği gökyüzü gözlem etkinlikleri, Diyarbakır’daki Zerzevan Kalesi'nin ardından dün Van'da da başladı. Türkiye'nin dört bir yanından astronomi tutkunlarının bir araya geldiği etkinlik, bugün saat 14.00'de tüm halka açıldı. Bölge halkının da ilgi gösterdiği etkinliğe katılanlardan Ömer Demez "Teleskopla o yıldızları görmek heyecanlandırdı" derken, Safa Atmaca ise "Hayatımda çok nadir anlardır, yerin gökyüzünden böylesine aydınlandığını görmek... Aynı zamanda çok keyifli geçti. İmkanlar çok fazlaydı. Çok etkinlik yaptık" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm bakanlıklarının himayesinde, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın destek verdiği etkinlik, TÜBİTAK'ın koordinasyonunda, Van'ın Edremit ilçesindeki Fidanlık Parkı'nda dün başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açılışını yaptığı Gökyüzü Gözlem Etkinliği kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından astronomi tutkunları Van'da bir araya geldi. Etkinlik için 2 binin üzerinde kişi başvuru yaparken, 650’sininki kabul edildi. Havanın kararmasıyla gökyüzü meraklıları, gece boyu Van Gölü kıyısında ay, gezegenler ve birçok gök cismini gözlemledi. Sabah saatlerinde ise kurulan stantları gezen katılımcılar, her yaşa hitap eden çeşitli deney ve etkinliklere katıldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler