HABER

Vakaların arttığı Kocaeli'de denetimler sıklaştırıldı D-100 karayolunda yoğunluk oluştu

Kocaeli'nde vaka sayılarındaki artışın ardından denetimler sıklaştırıldı. Polisin sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yaptığı denetimlerde D-100 karayolunda yüzlerce metre araç kuyruğu oluştu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında vaka sayısı 100 bin kişide 138.39’dan 176.39’a yükselen Kocaeli'de bugün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında yoğun önlem alındı.

Polis ekipleri, kentin birçok noktasında denetim yaptı. Kontrol noktaları oluşturan ekipler, yoldan geçen tüm araçları durdurarak içerisinde bulunan kişilerin izin belgelerini kontrol etti. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden kişiler hakkında tutanak hazırlanarak 3 bin 150 TL idari para cezası kesildi.

Polis kontrollerinin devam ettiği D-100 karayolu üzerinde, her aracın tek tek kontrol edilmesi nedeniyle yüzlerce metrelik araç kuyrukları oluştu.

SAMSUN'DA KARANTİNA KURALLARINA İHLAL EDEN 9 KİŞİYE ADLİ VE İDARİ İŞLEM UYGULANDI

Samsun Valilliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve temaslı olup karantina kurallarını ihlal eden 9 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, denetimlerde, Tekkeköy-Ordu yolu uygulama noktasında karantina kurallarını ihlal eden 5 kişinin tespit edildiği ve idari yaptırım uygulandıktan sonra bu kişilerin filyasyon ekiplerine teslim edildiği kaydedildi.

Canik ilçesinde ise karantinada olması gereken bir kişinin, ikametinde yapılan kontrolde bulunamadığı, yapılan araştırmada kuaförde tıraş olduğunun belirlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Konu hakkında sağlık ekipleri bilgilendirilmiş ve şahıs hakkında cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda adli işlem yapılmıştır. Atakum ilçemizde zincir bir marketin girişinde yapılan HES kodu kontrolünde durumunun riskli olduğu görülen bir şahsın polis ekiplerine bildirilmesi üzerine hızla olay yerine giden ekipler, şahsı yakalayarak idari para cezası uygulamış, olay yerine çağrılan 112 ekiplerine teslimini sağlamışlardır. İlkadım ilçemizde otogar civarında yapılan denetimlerde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir şahsın, ayrıca İlkadım ilçe merkezinde de yine bir şahsın sorgulamasında karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edilmiş olup idari para cezası uygulanarak 112 ekiplerine teslim edilmiştir."

"KARANTİNA KURALLARINI ASLA İHLAL ETMEYELİM"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsun Valisi Zülkif Dağlı, karantina kurallarından asla taviz verilmeyeceğini ve Kovid-19 ile mücadelenin azim ve kararlılıkla hız kesmeden devam edeceğini belirterek, "Söz konusu hepimizin sağlığı, sevdiklerimiz için, sağlığımız için maske, mesafe, temizlik kurallarına uyalım. Karantina kurallarını asla ihlal etmeyelim. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda girmeyelim. İlimizi hep beraber çok riskli iller kategorisinden çıkarıp, mavi kategoriye yükseltelim." ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler