MAGAZİN

Usta sanatçı Fatma Girik'e veda...

Usta oyuncu Fatma Girik, geçtiğimiz pazartesi COVID-19’a bağlı zatürre nedeniyle hayata veda etti. Sanatçı için bugün Şişli Belediyesi’nde yapılan vedalaşmanın ardından 11.00’de Cemal Reşit Rey Salonu’nda anma töreni düzenlenecek.

Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum’da hayat arkadaşı Memduh Ün’ün yanına defnedilecek.

YONCALARDAN BİRİ SOLDU! FATMA GİRİK'İN ARDINDAN...

Yeşilçam’ın ‘dört yapraklı yoncası’ndan daha sert, tuttuğunu koparan ve her daim hakkının peşine düşen bir isimdi Fatma Girik. Türk sinemasına bıraktığı onlarca eserin yanında, eşi Memduh Ün’e olan aşkı, mücadeleleri ve politik kimliğiyle toplumsal hafızamızda derin izler bıraktı.

Bugün artık uzak bir geçmişin tatlı bir hatırası gibi görünen Yeşilçam, vakti zamanında kendi ölçülerinde bir tür Hollywood reflekslerine hâkim, koca bir sektördü ve bu sektörün üretim dişlilerinde ‘yıldız’ isimler en önemli cepheydi. Dün aramızdan ayrılan Fatma Girik de söz konusu cephenin kadınlar bölümünde yer alan ‘dört’ sağlam mihenk taşından biriydi. Sinemamızın ‘dört yapraklı yonca’ adıyla tanımlanan müstesna grubu içinde Türkân Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın’la birlikte sinema denen 20. yüzyıl icat ve eğlenceliğinin kitleler katındaki popülerleşmesindeki en öncelikli yüzlerdendi. ‘Yonca’lar içinde ise daha sert, mücadeleci, tuttuğunu koparan, her daim hakkının peşine düşen bir portrenin sahibiydi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler